KTÜ Dializ servisinin en küçük hastası minik Şeyda Aldemir, Kelkit’ten gelip gittiği Trabzon’da hemşire ablalarının süprizi ile yaş gününü kutladı. Şeyma’nın dialize bağlı yaşamının ne kadar süreceği belli değil.

Şeyda Aldemir 5’inci yaşına girdi. Şeyda’nın 5 yıllık ömrü bir hüzün öyküsü. Doğuştan böbrek rahatsızlığı olan Şeyda, dializ makinesine bağlı. Ailesi Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde yaşayan Şeyda’nın tedavisi ancak, KTÜ Tıp fakültesinde yapılabiliyor. Çocuk servisinde tedavi süren Şeyda, Dailaze de giriyor. Haftada üç kez dialize giren Şeyda, ne arkanları ile koşabiliyor, ne da  oynayabiliyor. O sadece dializ harici, hastana servisinde yatağında oyuncakları ile beraber olabiliyor. Dializ servisinin hemşireleri, Şeyda’nın dosyasından yaş gününü öğrenince, minik kıza sürpriz yaptı. Dializden çıktıktan sonra yaş gününü kutladılar. Pastasındaki mumları üfleyerek 5’inci yaşına giren Şeyda, hayatı boyunca da ilk kez yaş gününü kutlamış oldu.

Aynı zamanda, dializ servisinin de maskotu olan Şeyda’nın tedavisi uzun bir süreç alacak. Doktorları süreç içinde Şeyda’yı böbrek nakli yapılabilecek seviyeye getirmeye çalışıyorlar. Anne ve babasının tek çocuğu oyah Şeyda için hem annesi hem babası, böbreklerini kızlarına bağışlamak için doktorların iznini bekliyor..