Dün Trabzon’un Of İlçesi’nde CHP Trabzon Of İlçe Başkanlığı tarafından tertip edilen Çay mitingindeydik. Organizasyon, davetliler ve duyuru iyi yapılmıştı. Basın oradaydı. Genel Başkan Yardımcısı, milletvekilleri, belediye başkanları ve il başkanları oradaydı. Konuşmacılardan Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, İl Başkanı Yavuz Karan ve İlçe Başkanı Emel Saral’ın tespitleri iyi ve yerindeydi. Diğerleri bana göre cılız kaldı. Görüştüğüm birkaç partilide bu eleştiriyi yaptı ve dedi ki “İyi ki Gökhan Günaydın burada”. Asıl enteresan olan 1 milyon çay üreticisi olan bölgemizden bin kişiyi bile Of ilçesine toplayamayan CHP örgütünün bu organizasyondaki başarısızlığıydı. CHP’liler bu konuda şapkasını önüne koyup iki kez düşünmeli. Acaba organizasyon aceleye mi getirilmişti. Metin Lokumcu’nu anma etkinlikleri neden hesap edilmemişti. Veya Lokumcu az sayıdaki katılıma bir bahanemiydi. Çay üreticisinin Metin Lokumcu’yşu anma etkinliklerinde işi ne?



Görüntü gerçekten CHP adına tedirgin ediciydi. Hele o en öndeki daha ismini dahi zor söyleyebilen, “CHP’limisin” sorusuna “Yok abi ben ne bilirim” neden bayrak taşıyorsun sorusuna “Abi en öne geç tut dedi” diyen çocukları kullananlar. Ya da o pankartları tutma, taşıma sorumluluğunu üstlenemeyen CHP’liler. O kadar mı korkak veya üşengeçsiniz. Bir dövizi bile taşımaktan aciz iseniz siz iktidara nasıl alternatif olacaksınız. Minicik çocukların ellerine o bayrakları nasıl tutuşturursunuz. Genel Başkanınız Kemal Kılıçdaroğlu “4 4 4 sistemi ile ilgili 9 yaşındaki çocuk mesleğini nasıl seçsin” eleştirisini yaparken siz daha okula başlamamış çocuklara bayrak veya afiş taşıtıyorsunuz.

Yazık, koskoca Cumhuriyet Halk Partisi…. İyi ki CHP’nin kadınları vardı. İyi ki onlar miting de en öndeydi. Bu kadar sessiz, bu kadar ruhsuz, bu kadar cılız bir mitingi yapacağına bir basın toplantısı düzenleseydiniz ya.

Kusura bakmayın.. Bu ülkenin CHP’ye ihtiyacı var… CHP’ninde ayakta kalabilmesi için profesyonel manada bu işi yapmak zorundasınız.

Kimseye akıl vermek gibi bir niyetimiz yok. Fakat bu teşkilatçılığı, organizasyonu, katılım sağlama işini 20 Mayıs da olduğu gibi dün de gördük ki beceremiyorsunuz. “Biz adam taşımıyoruz” diyen bir CHP’li yönetici vardı aramızda. Neden taşımıyorsunuz sayın partili. Kürsüdeki sunucu CHP’nin sanki muhalifi gibi “Akçaabat ilçe teşkilatı da aramızda, Beşikdüzü İlçe teşkilatı da aramızda”… neredeyse tüm ilçeleri saydı. Bari sayma kardeşim. Zaten alan bomboş görmüyor musun? İnsanlar kalabalık göstermek için mitingi 5 er metre arayla duruyorlar. Dost acı söyler. Bu şehirde siyaset yapan her partili bizim arkadaşımız, dostumuz, kardeşimizdir. Doğruları duymak acıdır, ama yanlışları bertaraf etmenin tek yolu da doğrularla yüzleşmektir. Her ilçeden 5 kişimi getirebilmişti CHP. Of’ta hiç CHP’li yok muydu?. Of İlçe Başkanı Emel Saral’da bu konuda kendini sorgulamalı.

Gelelim bu taşıma işine. Ak parti kongrelerine her seferinde illerden ilçelerden otobüs kaldırıyordu.

Siz hangi organizasyonu sonrası gazetelerde “AK Parti 5 bin kişi taşıdı” haberi görüyorsunuz.

Ne yazıyor gazeteler. Ak Parti’nin organizasyonuna 7 bin 500 kişi katıldı.

Bu iş yürek işi, bu iş zaman işi. Bu işi sadece sizler yapmıyorsunuz, yapmadınız, son yapanlarda sizler olmayacaksınız. Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın… Çok etkili ve yerli yerinde tespitler yaptı. Amasyalı olmasına rağmen Rizeli gibi Oflu gibi konuştu, kükredi.. Konuşması bence boşa gitti.

Birde kenarda oturan Keşanlı anneler vardı. Yanlarına sokuldum, oturdum. Konuştum sohbet ettim onlarla.” Neden alanda değilsiniz” dedim. “Bizimkiler beni görürse fena olur” dedi. “Biz bulardan değiliz ama doğru konuşuyorlar” dedi. “Peki doğru konuşandan yana olmanız gerekmez mi”? Dediğim de “Ey gibi oğlum uşağını işe koyamazsın. Gurbetten alamazsın. Orda görünürsen, bunlardan olursun. Senin aklın kesmez böyle şeylere daha gençsin” diyerek üzerindeki mahalle baskısını net ifadelerle aktardı bize Sözün sonu. Bahaneler hazır, miting alanı boştu.

Sorumlusu CHP’nin Trabzon milletvekili, il ve ilçe yönetimi ile ilçe başkanlıklarıdır.

İktidar kaybedecekken hala muhalefetin oyları düşüyorsa, her CHP’li üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. Hakkını veremeyenler koltuklarını terk etme erdemine sahip olmalıdır