Yemeğe, MOBİAD yönetim kurulu üyeleri, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez, İşadamı Celil Hekimoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya ve çok sayıda davetli katıldı.

Burada açıklamalarda bulunan MOBİAD Genel Başkanı Alper Bektaş, “Geleneksel olarak düzenlediğimiz iftarımıza hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Maalesef hüzünlü bir günde birlikteyiz. Dün akşam yaşanan elim kaza sonucu vefat eden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Ailelerine de bu acıya karşı dayanma gücü vermesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyoruz. Silahlı kuvvetlerimizin ve devletimizin bu terör belasını yok edeceğine eminiz. Bu süreçte ülkesine bağlı bizlere ne görev düşüyorsa yapma gayreti içerisinde olacağımızı bildirmek isteriz. Son dönemde ülke olarak ciddi sorunlar yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Birlik ve beraberliğimiz en üst seviyede olması gereken bir dönemden geçiyoruz. Bu hüzünlü akşamda güzel nadide bir topluluğu bulmuşken içimden geçen uzun süredir söylemek istediğim birkaç konuyu paylaşmak istiyorum. Anlayışla karşılayacağınızı temenni ediyorum” dedi.

Bektaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şehrimizin ve ülkemizin geleceği ve gelişimi için devletimizi temsil eden kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve işadamlarımız ve tüm halkımız birlikte hareket etmek zorundayız. Birlikten kuvvet doğacağını unutmamalıyız. Şehrimizin sanayi, turizm, spor ve ekonomik anlamda gelişimi bizlere bağlı. Kötü gidiyorsa zararı biz görüyor, iyiye gidiyorsa da meyvesini biz topluyoruz. Ama maalesef şehrimizde öz eleştiri yapmamız gerekirse birlik olma konusunda sorunlar yaşıyoruz.”

Bektaş, “Biz MOBİAD olarak tüm kuruluşlarımızın yanındayız. Trabzon’a faydalı her projeye hangi kurumun yaptığına bakmadan destek olacağız. Eksiklikler var ise uyaracağız ama kırıcı olmayacağız. Şehir için düşünülen projelere bize ne karı var diye bakmayacağız. Ülkemize ve şehrimize fayda sağlıyorsa bize de sağlar görüşünde olacağız. Bulunduğumuz mevkii, konumu koruma hayreti içerisinde olmayacağız. Çok önem verdiğimiz yakında imzalarını atacağımız Mobilya Kent Projemize tam destek veren büyükşehir belediye başkanımıza, Arsin belediye başkanımıza, TOKİ başkanımıza teşekkür ettiğimiz gibi, turizmin ve ticaretin gelişiminde çok büyük katkısı olan ticaret ve sanayi odamızı ve kalkınma ajansımızı tebrik ettiğimiz gibi faydalı işler yapan tüm kurumlarımıza destek olacağız. Biliyoruz ki bu şehir için kim iyi bir iş yapıyorsa bizim için yapıyordur” diye konuştu.

Bektaş, şöyle devam etti: “Tüm siyasilerimize, devlet kuruluşlarımıza, derneklerimize ve iş adamlarımıza sesleniyorum. Bu şehir bizim ve gidecek başka bir yerimiz yok. O zaman daha çok bir araya gelmeli varsa kırgınlıkları unutulmalı.

Elbirliği ile şehrimiz için ihracat, ticaret, turizm, spor ve diğer alanlarda daha ileriye gidebilmesi için ne yapabileceğimizi konuşma zamanı gelmiş ve geçmek üzeredir. Zaman çok hızlı akıp geçiyor. Kaybedilecek bir dakikamız bile yok.

Aramızda bilgili ve donanımlı birçok arkadaşımız ve büyüğümüz var. Lütfen bir araya gelip birlik olalım Trabzon’un ticareti ve her alanda gelişimi için katkı sağlamaya gayret gösterelim.”