2. Olağan genel kurulda başkanlığa yeniden Alper Bektaş seçildi. Bektaş MOBİLYA Kent projesi ile ilgili önemli bilgilendirmelerde bulundu. 

Türkiye’de mobilya sektörünün önde gelen sivil toplum kuruluşlarından olan 100’ü aşkın üyesi ile 4000’in üzerinde istihdam sağlayan Mobilyacı İşadamları Derneği’nin 2. Olağan Genel Kurulu Trabzon Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 

Mobilya sektörünü temsil eden çok sayıda müteşebbisin katıldığı genel Kurul’da 1. Dönemde de başkanlık görevini başarıyla yürüten Alper Bektaş yeniden MOBİAD Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. 
Bektaş’ı listesi şu isimlerden oluşuyor. 

Bizler her zaman devletimizin yanında olmaya, yatırım yapmaya, istihdam oluşturmaya var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Ülkemizin geleceğinde biz girişimcilerin büyük payı vardır. Önce ülkem sonra ben diyerek çalışmaya devam edeceğiz.  

ÖNCE ÜLKEM SONRA BEN DİYEREK 
DEVLETİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ 


Genel Kurulda Konuşan MOBİAD Başkanı Alper Bektaş önemli açıklamalarda bulundu 

''Bektaş şunları söyledi. Konuşmama 15 temmuz hain darbe girişiminde ve sonrasında şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet dileyerek başlamak istiyorum. Devletimizin birlik ve bütünlüğüne bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bizler her zaman devletimizin yanında olmaya, yatırım yapmaya, istihdam oluşturmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Ülkemizin geleceğindeki çok önemli bir etkeninin biz girişimciler, sanayicilerin olduğunu unutmadan, ihracat yapmaya, üretmeye, Önce ülkem sonra Ben anlayışı ile hareket etmeye devam edeceğiz.Atatürk`ün dediği gibi ; Tam bağımsızlık ancak ekonomik bağımsızlıkla olur''

ÇOK YAKINDA MÜJDELEYECEĞİZ

Bu kapsamda çok önemli çalışmamız olan Mobilya Kent projemizi inşallah gerçekleştirerek ülkemize ve şehrimize, ekonomimize katkı sağlamak arzusundayız. 2000 kişinin istihdam edileceği içinde 100 mağazanın bulunacağı sosyal donatı alanları kuvvetli, bölgenin ticari anlamda çekim merkezi olmasını sağlayacak, yurt dışından alım heyetleri getirmemizi ihracat yapmamızı, ortak reklam ve kampanyalar yapılmasına olanak verecek Mobiad Mobilya Kent projemiz ile ilgili çok yakın zamanda müjdeli haberi vereceğimizi düşünüyoruz.

Neden Mobilya Kent;
* Bölge istihdamı için çok önemli 2000 isdihdam
* Sektörel Kümelenme pazarın çoğalmasını getirecek.
* Yüksek kira ile başa çıkamayan esnafı rahatlatacak.
* Alım heyetleri ile ihracat yapılabilecek
* Çevre illerde ve ülkelerde reklam yapılıp müşteri getirilmeye çalışılacak.
* Ulusal reklam yapılabilme şansına sahip olunacak.
* Lojistik imkanlarımız daha kolay olacak.
* Müşteri evi ve ofisi ile ilgili her şeyi burada bulabilme imkanına kavuşacak.
* Yan sektörlerin bir araya gelmesi müşterinin diğer ihtiyaçlarını da aynı yerden almasını sağlayacak.
* Yarın şehrimize bölgemize gelmeyi düşünen uluslararası market ve mobilya zincirlerinin karşısında bir güç olacağız.
* Yerel firmalarımızın yer alacağı Mobilya Kent projemiz ile Yarın karşımıza rakip olarak çıkacak dev firmalara kendimizi ezdirmemiş olacağız.
* Büyük küçüğü yutar mantığını dikkate alarak Şehrimiz için Büyük bir Mobiad Mobilya Kent düşünüyoruz.
Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız bölgemizde istihdam ve ekonomiye katkı sağlayacak yatırımları çok hassas şekilde takip ediyorlar.

DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR ETTİ 

Mobiad Mobilya Kent projemizde yardımlarını esirgemeyen Sayın bakanımız Süleyman Soylu Bey e teşekkür ediyoruz. İçişleri bakanlığı döneminde terörle mücadele konusunda göstermiş olduğu mücadelede yanında olduğumuzu, üzerimize düşen bir şey olursa her zaman hazır olduğumuzu bildirmek isteriz. Bir diğer teşekkürü Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğluna yapmak istiyorum. Başkanımız projeyi duyduğunda çok olumlu karşıladı bizlere güvendi. Trabzon`un mobilya alanında Mobiad`ın gayreti ile İnegöl`ü yakalayacağını belirtti ve bizleri umutlandırdı ve motive etti. Mobilya Kent projesine ve bizlere güvenen Sayın Ak parti il başkanı Haydar Revi Bey e de teşekkür etmek istiyorum.Çok yoğun programına rağmen Bizlerle birlikte Ankaraya oradanda Kayseriye gelerek oradaki Mobilya kent projemizi görmemizi sağlaması ve sonrasında Sayın bakanımız Süleyman Soylu bey ve Toki başkanımız Ergün Turan bey i ziyaret etmemize olanak sağladığı ve projemize destek verdiği için Mobiad adına tekrar teşekkür ediyorum. TOKİ başkanımıza, Arsin Belediye başkanımız Erdem Şen beye, Büyükşehir genel sekreter Yrd. Cengiz Çolak Bey e de teşekkür ediyorum gerçekten projenin olması yönünde çok önemli yapıcı gayretler gösteriyorlar. TOKİ başkanımız projeye tam destek veriyor. Başkanımızın verdiği yol haritasına göre çalışmalarımıza devam ediyoruz. TOKİ Başkanımız Kayseri, Bursa, Aksaray gibi kentlerde çok daha büyük ticari projeler yürüttüklerini bizim projemizin yapılmasının önünde hiç bir engel olmadığını arazi konusunda bizden gelecek habere göre işe start verilebileceğini defaatle belirtmiştir. Ticareti iyi bilen TOKİ başkanımız Ergün Turan beye tekrar teşekkür etmek istiyorum. Mobiad`ın kurulduğu günden bu yana iyi günde ve kötü günde birbirine saygısını ve sevgisini esirgemeyen yönetim kuruluna ve üyelerimize de teşekkür ediyorum. Birbirimize güç veriyoruz. Birlikte nelerin başarılabildiğini biraz evvel izledik. Önümüzdeki süreçte aynı özveri ve uyum ile Mobilya kent ve bir çok yeni projeyi de hayata geçireceğimizi tüm topluma göstereceğiz.100 üye 4000 çalışan ile Trabzon`un önemli bir dinamiği olduğumuzu gösteriyoruz. En önemlisi Trabzon`da birlikte hareket olmaz anlayışına birbiri ile rakip olan esnaflardan oluşan güç olarak iş dünyasına mesaj veriyoruz. Birimiz hepimiz hepimiz birimiz için özveride bulunarak çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. Sonuçta kazanan ülkemiz, şehrimiz ve bizler olacağız. Genel kurulumuzun hayırlı olmasını temenni ediyor, tekrar katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum’ ifadelerini kullandı. 

MOBİAD’ın ikinci dönem yeni yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluşmaktadır. 

Alper Bektaş, Ali Sadık, Arzu Değirmenci, Cem Çapkınoğlu, Ender Aydın, Ercüment Ataman, Fatih Mollaveisoğlu, Halil İbrahim Mürtezaoğlu, İlyas Bektaş, Hanefi Mahitapoğlu, Mustafa Durmuş, Mustafa Kul, Okan Gündoğdu, Serkan Açıcı, Serkan Tokul, Vedat Uhcu, Zafer Ofluoğlu. 

Yedek Yönetim Kurulu Üyeleri. 
Cengiz Sözen, Şevket Bayram, Hasan Yazıcı, İmdat Köse, M. Ali Sezeroğlu, Murat Ayyıldız, Murat Derya. 

Asil Denetim Kurulu 
Cevdet Berber, Muratan Sertekar, Hasan Sivri.

Yedek Denetim Kurulu 
Furkan Köse, Fatih Asıl, Hüseyin Şimşek.