Trabzon’da faaliyet gösteren mobilyacı iş adamları tarafından kuruluna MOBİAD üyeleriyle, Akçaabat Saray Köfte - Balık Restoranda gelenekselleşen iftar yemeğinde bir araya geldi. Trabzon Valisi A. Celil Öz’ün de katıldığı MOBİAD’ın iftar yemeğinde katılım bir hayli fazla olurken burada konuşan Başkan Alper Bektaş ise dikkat çeken açıklamalar yaptı. MOBİAD Başkanı Bektaş terör olaylarında hayatını kaybeden şehit ve vatandaşlarımızın ailelerine başsağlığı dileyerek başladığı konuşmasında, “İnşallah en kısa zamanda bu terör belasının üstesinden geleceğiz. Allah devletimizin ve askerlerimizin yardımcısı olsun. 

Bizleri ramazan ayının özellikle bu ilk günlerinde yalnız bırakmadığınız için tekrar teşekkür etmek istiyorum. Bizlere güç ve enerji veriyorsunuz” dedi.

MOBİAD olarak başardıkları projelerini de aktaran Bektaş, “Sayın bakanımız Süleyman Soylu Bey`in katkıları ve proje ortağımız İhracatçılar birliğimizin destekleri ile Ekonomi bakanlığımızdan yaklaşık 10 milyon TL lik bir hibe projemiz onaylandı. Bu proje ile bölgemizdeki mobilya sektörünü çok daha fazla ihracat yapabilecek bir kapasiteye taşımaya çalışacağız. Kısaca biz bu kaynağı Mobilya sektörünün ihracatının gelişmesinde kullanacağız. 

Peki neden ihracat ; 

Çünkü ticaretimizi çeşitlendirmemiz gerekiyor. Yalnızca iç piyasa değil, Yalnızca Araplar değil, farklı ticari arayışlarda girmeliyiz. 

Tam işte bu konu ile ilgili MOBİAD olarak bir önerimiz var; 

Yurt dışında  fuar formatında herkesin ürününü sergilediği ortak showroom açılması. Pazarlamacı ekibi ile sipariş alınmaya çalışılan bir sistem öneriyoruz” dedi.

Bektaş, konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Şu anda aramızda dernek başkanlarımız ve yöneticileri var. Yaklaşık olarak her derneğimizde 100 e yakın üye var.4-5 dernek üyeleri olarak bir araya gelerek yaklaşık 500 kişiden veya firmadan oluşan büyük bir güç oluşturabiliriz. Peki ne yapacağız ve nasıl yapacağız;      

Devletimizin Yurt dışı showroom açılmasına yönelik işi yürüten sivil toplum örgütü olmak üzere her işyeri için yıllık 130,000 dolar kira desteği ve 150,000 dolar reklam desteği var. Ayrıca bu desteği 25 ayrı showroom a kadar 4 yıl boyunca veriyor. 

Şimdi birlik ve beraberliğin ne kadar büyük bir yapıya dönüşebileceğini göstereren bir örnek sunmak istiyorum. 

Yurt dışında açılacak showroom için bir araya getirdiğimiz 500 dernek üyesi bir şube için 50 TL verse 25,000 yapıyor yaklaşık devletimiz katkısında 30,000 tl toplamda 55,000 TL tutarında bir mağaza için kaynak oluşuyor. 

Bakın 50 TL nelere kâdir. 

Peki bir üye aylık 500 TL verirse ne oluyor, devletimizin katkısı ile yurt dışı 10 showroom masrafını karşılayabiliyoruz. Ortaya global bir yapı çıkıyor” 

Bektaş’ın ardından Trabzon Valisi A. Celil Öz’de bir konuşma yaptı. Son valiler kararnamesinde merkeze alınan Öz, veda konuşması yaparak teşekkürlerini iletti. 

Yemeğin sonunda sektörde 50. yılını dolduranlara MOBİAD Başkanı Bektaş, tarafından plaket verildi. 50. yılında plaket alan isimler ise şu şekilde: 

Abdurrahman Şen, Abdülkadir Büyükbaki, Abdülkadir Küçük, Abdullah Tarhancı, Abdurrahman Peker, Ali Çepni, Cemal Kurt, Cevdet Berber, Emin Karabina, Ersin Aydın, Fuat Açıcı, Fuat Coşkuner, Hamit Usta, Hayri Ulusoy, İsmail Beşir, İsmail Turgut Değerli, İsmet Sertakar, Kazım İskender, Mert Abanoz, Mustafa Mahev, Münir Tosun, Osman Bayrak, Osman Düzenli, Osman Tonyalı, Osman Zeki Akın, Şaban Yılmaz, Şaban Yılmaz, Temel Cebeci