Akçaabat Belediyesi Başkanı Osman Nuri Ekim’e ziyarette bulunan Moldova’nın Ankara Büyükelçiliği heyeti, iki ülke arasındaki karşılıklı işbirliği ve ilçemizdeki ekonomik sektörlerle ilgili görüşme yaptılar.
Moldova’nın Ankara Büyükelçisi İgor Bolboceanu, Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Calin Gheorghita, Moldova Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Bürosu 2. Katibi Tatiana Çelebi ve birinci sekreteri Corina Pigorschi; Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’i ziyaret edip Moldova ile Türkiye arasında birçok ortak kültürel bağ olduğunu belirterek ‘Bu kültürel bağlarla güçlenen ilişkileri ekonomik ve ticari olarak da geliştirmeliyiz. Her iki ülkenin gerekli kuruluşlarıyla bu yönde çalışmalar yapılabilir.’ İfadelerini kullandılar.

"Turizmde gelişmeliyiz"
Başkan Ekim, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Turizmde, ticarette ve ekonomik alanlarda ilişkilerimizi geliştirmeliyiz. Ekonomik anlamda güçlenmeyi arzu eden ve buna yatkın olan bir bölgeye sahibiz.” Şeklinde konuştu. Ziyaretin ardından Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Moldova’nın Ankara
Büyükelçiliği heyetine Akçaabat’a has tarihi Oratamahalle evleri örneklerinden hediye ederken, Moldova’nın Ankara Büyükelçiliği heyeti de günün anısına Moldova’nın Başkenti’nin özelliklerini yansıtan özel tasarım hediyeyi Başkan Ekim’e verdi.