Tanıklığını Önemsemediler
14 HAZİRAN 2012 tarihinde İstanbul üzerinden Trabzon’a gelen ve Sarı Ailesi’nin misafiri olarak Trabzon’da kalan Victoria, arkadaşlarıyla bir restoranda gözaltına alındı. Tanıklık için geldiğini, 4 Temmuz’da Antalya’da bir davaya tanıklık edeceğini ve 13 Temmuz’da döneceğini uçak biletleriyle beyan etmesine rağmen Victoria serbest bırakılmadı.

Tanık Olmaktan Vazgeçti
Günebakış Gazetesinden Bahadır Öktem'in haberine göre;
Sınır dışı edilmek üzere i
şlem yapılan ancak Trabzon İdare Mahkemesi’nin durdurduğu kararın ardından tekrar gözaltına alınan Victoria, mahkemeden gelen talimatla ifade alınması talebini reddetti. Victoria, “Bu ortamda şahitlik yapmam. Beni bırakın ülkeme dönmek istiyorum” diyerek rest çekti. Olaya tepki gösteren işadamı Ömer Sarı, “Bu ülkede adalet kalmadı. Herşey emniyetin elinde” dedi.

Antalya’nın Muratpaşa İlçesi Güzeloba Mahallesi’nde Rus uyruklu eşi Victoria Sarı’yı öldürmekten tutuklu bulunan Trabzonlu Mustafa Sarı’nın ailesi olaya şahit olduğu gerekçesiyle Moldova’dan Victoria İaşanova isimli kadını Trabzon’a getirtti. Trabzon Emniyeti tarafından bir restoranda gözaltına alınan İaşanova,  Antalya’da ifadeye gidemedi.  Antalya’da Rus uyruklu karısı Victoria Sarı’yı öldürmekten tutuklu bulunan ve hakkında dava açılan Trabzonlu Mustafa Sarı, olaya tanıklık yapması için Victoriaİaşanova’nın dinlenmesini talep etti. Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi, yapılan talep sonrasında yerinin tespitinin yapılarak mahkemeye getirilmesine karar verdi. Moldovya’da olduğu tespit edilen Victoria İaşanova, Sarı Ailesi tarafından 14 Haziran 2012 tarihindeİstanbul üzerinden Trabzon’a getirildi.  Trabzon’da Sarı Ailesi’nin misafiri olarak kalan dava tanığı Victoria, arkadaşlarıyla Taşbaşı mevkiindeki bir restoranda gözaltına alındı. Gözaltına alınan tanık Victoria için Sarı Ailesi harekete geçti. Ancak Emniyet yetkilileri Victoria’yı sınır dışı edeceklerini belirterek aileye misafirlerini geri vermedi. Bin bir güçlükle ve halen cezaevinde yatan Mustafa Sarı’ya tanıklık için Moldova’dan getirilen Victoria’nın başına gelenler ve Emniyet’in tutumu Sarı Ailesi’ni zora soktu. Sınır dışı edilmek üzere arkadaşlarıyla limana götürülen Victoria’yı kurtarmak için Trabzon İdare Mahkemesi’nden karar çıkartan (2012/929 sayı) Sarı Ailesi, Victoria’yı yine alamadı. Ancak mahkeme kararına rağmen polis bu kez Victoria’yı sınır dışı da yapamadı.

VİCTORİA: ŞAHİTLİK YAPMAM
Emniyet Müdürlüğü, Victoria’yı bırakmayınca 4 Temmuz 2012 tarihinden Antalya’da görülecek dava günü gelip çattı. Tanıklarını davaya yetiştiremeyen Sarı Ailesi çözümü talimatla ifadede aradı. Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nden bu yönde talimat çıktı. Çıkarılan ‘Talimatla tanık ifadesi alınması’ kararı üzerine Trabzon Çocuk Şube’de tutulan Victoria’nın talimatla ifadesine başvuruldu. Ancak bu kez başından geçenleri kabullenemeyen Victoria, ‘Ben bu ortamda şahitlik yapmam’ diyerek ifade vermeyi reddetti. Victoria suçsuz olduğunu, niçin hala gözaltında tutulduğunu anlayamadığını söyleyerek, “Beni bırakın ülkeme döneyim. Bundan sonrasını İnsan Hakları Mahkemesi’nde konuşalım” dedi. Kahrolan yalnızca Victoria olmadı. Victoria’yı tanık olarak getiren ve oğulları Mustafa Sarı’nın en önemli görgü tanığı olarak nitelendiren Sarı Ailesi de kahroldu. Ömer Sarı, “Olay bizi perişan etti. Mahkemeler yurtdışından tanık getirtiyor, cebinde 60 lirası çıktı diye Emniyet gözaltına alıyor. Bizim misafirimiz, yurda girerken 2 bin doları gösterip girmiş. Haziran’da giriş yapmış, 13 Temmuz’da dönecek. Elinde biletleri var” dedi. Avukat Oktay Yavuz’da yaşananlara tepki göstererek, “Adalete engel olunan bir durumla karşı karşıyayız. Gereken tüm müracaatları ilgili makamlara yaptık. Adaletin olmadığı bir noktada tıkandık. Ben bunu polis devletine gidiş olarak nitelendiriyorum” dedi.  Mahkeme 15 Ağustos’a ertelendi Victoria’nın gözaltısı ise hala sürüyor. Emniyet Müdürlüğü Genel Müdürlük’ten sınırdışı emri bekliyor. Victoria ise, “Bir daha asla gelmem. Türk adaletine yardım için geldim. Başımdan geçenlerden sonra tekrar gelmeyeceğim” dedi.