Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu başkanlığında toplanan mecliste gündem dışı olarak söz alan İYİ Parti Grup Başkanı Davut Çakıroğlu, "Moloz'da yapılan camii. Kamuoyunda ve bende çok eksik bilgilir var. 180 dönümlük rekreasyon alanı var. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak neresindeyiz. Bu işin gerçek sahibi kim. Yapılacak dükkanların sahibi kim. Bu alan kime ait. Birçok soru var" dedi. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise, camii alanı ve dışındaki alanın Büyükşehir Belediyesi'ne ait olduğunu kaydetti.

Zorluoğlu, "Burada ki alan, 28 dönümlük bir alan cami alanı olarak ayrıldı. Geride kalan tüm alan Büyükşehir Belediyesinin rekreasyonudur. Esasında alan tamamen Büyükşehir Belediyesine tahsislidir. Dernek marifetiyle cami yapılıyor. Şimdiye kadar Türkiye'de cami nasıl yapılıyorsa bu da öyle yapılıyor. Derneğin gücü yettikçe devam ediyor. Vatandaşlardan ilgili yardımlar talep ediliyor. Yüzlerce cami, binlerce cami Türkiye'de bu şekilde halkımız tarafından yapıldı. Trabzon'un çok önemli noktasında, çok önemli işler görecek olan bu caminin halkımızın teveccühleri ile yakında tamamlanacağına inanıyorum. Bizim düzenlemesini düşündüğümüz alan o caminin 28 dönümlük alanın dışındaki 170 dönüme yakın alandır. Biz orada çok ciddi proje hazırladık. O projenin ihale işlemlerini başlatıyoruz. Orada büyük rekreasyon, yaşam alanı oluyuyor. Dolmuşların depolama alanı 700 araçlık otopark, kuyumcu kent, merkezdeki dolmuşların depolanacağı alan oluşuyor. Orada o caminin önünde denize nazır yeşil alan, yeri geldiğinde miting alanı olarak da kullanabilecek alan oluşuyor. Ayrıca gezegen evi gibi modern donatılarla şehriizin yeni bir yaşam alanı yapılacak" dedi.