61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Moloz mevkiinde bulunan Beşikdüzü, Vakfıkebir ve Çarşıbaşı dolmuşlarının yolcu aldığı duraklar hem vatandaşı hem yolcuları isyan ettirdi. Özellikle kötü hava koşullarında burada zor saatler geçirdiklerini ifade eden dolmuş esnafı, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na seslendi.
Kendi imkanları ile burada ki ağaçlar ve duraklara çatı yaparak yağmurdan ve kardan korunmaya çalışan, telefonlarını da yine bölgede bulunan ağaçlara bağlayan dolmuş esnafı,  bu durumun ortadan kaldırılmasını kendilerine soğuktan ve yağmurdan korunabilecekleri bir konteyner verilmesini istedi.



Sorunlarını yetkililere defalarca ilettiklerini kaydeden durak çalışanlarından Ayhan Kayhan, buraya yapılacak projeye kadar kendilerine geçici bir çözüm bulunmasını istedi. Kayhan, “15 yıldır tuvaletsiz, mescitsiz, barınma sorunuyla karşı karşıyayız. Bunlar insanların temel ihtiyaçları” dedi.
Kayhan, dolmuş esnafının yolcu alım yerlerine girerken 4 TL ödediklerine dikkat çekerek,  “Biz burada konteynır şeklinde korunaklı, insanların ihtiyaçlarını görebileceği bir yer istiyoruz. Telefon kulübelerimiz ağaçta değil de masa üstünde olsun istiyoruz. Bize geçici bir çözüm bulsunlar. Yine projeni yap. Bu insanlık dışı bir şey. Bir iki ay sonra kar yağacak, yağmur yağacak nasıl duracağım burada? Her taraf delik deşik. Herhalde sayın Gümrükçüoğlu Moloz’u Trabzon’dan saymıyor. Bir stat tutturmuş gidiyorlar. Orayı da yap, burayı da yap. Trabzon Belediyesinden buraya gelecek bir adam yok mu? Bir insan gelir bizi dinler. Bizim istediğimiz istekler çok basit. Burada 1,5 trilyon para dönüyor” dedi.