61SAAT HABER SERVİSİ - Hasan Tüncel - Tayfun Çöpcü

Trabzon’un Moloz mevkiinde bulunan dolmuş durağı esnafları Trabzon’a raylı sistemi değerlendirirken dolmuş duraklarında yaşanan eksikliklere isyan etti.
Yolcu bekleme duraklarının ilkel şartlarda olduğunu kaydeden esnaf Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na seslendi.  


İLKEL ORTAMDA YAŞIYORUZ, TUVALET BİLE YOK

Dolmuş durağı esnaflarından Ayhan Kayhan ‘Kimse burayı gelip görmüyor. Halk burada beklemekten memnun değil. Şartlarımız çok ilkel yağmur, kar veya diğer olaylar meydana geldiğinde burada zor durumda kalıyoruz. Kapıya 4 TL veriyoruz. Bir Tuvaletimiz bile yok. Neyi hak etmiyoruz.  350 Lira kira veriyoruz. İhtiyaçlarımızı gideremiyoruz. Raylı sistem tercih meselesidir. Büyükşehir Belediyesi Vakfıkebir’e otobüs hizmeti koydu ama vatandaş hizmetimizi güzel yaptığımız için bizi tercih ediyor’ dedi.

GÜMRÜKÇÜOĞLU’NA 2 OY VERDİM AMA..

Bir diğer dolmuş esnafı olan Hacı Yunus Çağlar ise ‘ Raylı sistem halkımız için çok iyi olacak ama. Duraklarımıza kulübe yapılmasını istiyoruz. Yağmur yağsa barınacak yerimizi yok. Emanet koyacak yerimiz yok. Vatandaş olarak Gümrükçüoğlu’na  2 oy verdim ama hizmet isterim. Bütün halk için isterim. Önemli olan hizmettir. Kar yağıyor başımızdan aşağı oturmaya yerimiz yok. Başkanımızdan bunu rica ediyoruz. Bir gelsin görsün halimizi mescit, tuvalet ve benzeri oturacak hiçbir yerimiz yok.’ Dedi.

ÇARŞIBAŞI’NA ÜNİVERSİTE İSTİYORUZ

Durak esnaflarından Köksal ise Çarşıbaşı ilçesinin eksikliklerine vurgu yaparak  ‘ Çarşıbaşı’nda okul yok hastane yok kamu yönetimine ait bina yok. Dışardan gelen kimse yok. Kim gelecek bu otobüslerle? Üniversite servisimiz var bu sayı sadece 6 kişi. Benim okulum yok üniversitem yok biz ne yapalım? Trabzon’a ortalama 400 kişi geliyor bu kişilerin 150 kişisi Cuma gününe kadar Trabzon’da kalıyor. Cuma akşamından dönüyor oluyor 800 kişi. Günde bir sefer atıyoruz. Gelirken 60 lira topladım 70 lira yakıyor. Bu imkanlar ile idare ediyoruz. Çarşıbaşı’na bir el atsınlar. Bir üniversite kursunlar. Vakfıkebir Beşikdüzü ileri gitti bizde hiçbir şeyi yok. Dünya’da balıkçılık sektöreünün %75’i Çarşıbaşı Türkiye’de %85 fabrikaları var. Su ürünleri Lisesi var, Üniversitesi’ni de buraya açalım ilçemiz gelişsin altyapı var.’ dedi

Öte yandan yerinde görüp incelediğimiz durağın ilkel şartlarda olduğu görüldü.