Rize Belediyesi'ne ait morga "Görevlilere bahşiş verilmesi kesinlikle yasaktır" yazısı asıldı.

Rize Belediyesi Mezarlıklar Şefliği tarafından Rize Sahil Camisi yanında morg ve gasilhane yapıldı. Belediye tarafından ücretsiz hizmet veren morg ve gasilhanenin girişine asılan "Görevlilere bahşiş verilmesi kesinlikle yasaktır" yazısı dikkati çekiyor.

Belediye Başkanı Halil Bakırcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, morg ve gasilhanede beş personelin görev yaptığını belirtti. Bakırcı, "Vatandaşlarımızın acılı zamanlarında yükünü hafifletmek için ücretsiz hizmet veriyoruz. Personelimiz vatandaşların para verme gayreti olduğunu söyleyince biz de böyle bir yazı astık. Bahşiş aldığını duyduğumuz vatandaşın görevine son veririz. Bırakın bahşiş alındığının ispatını, duyumunda bile gerekeni yaparız" diye konuştu.

Personelin maaş aldığını ifade eden Bakırcı, "Vatandaşın acısında onların yanında olmak zorundayız. Bu belediyeciliğin sosyal bir görevi" dedi.

Bakırcı, vatandaşın acısından istifade etmenin çok yanlış olduğunu, bazı yerlerde bu yönde şikayetler olduğunu kaydederek, Müftülüğün bu alanda çalışma yapması gerektiğini söyledi.