Trabzon’un yetiştirdiği İsmet Birinci Rusya’nın Başkenti Moskova’da dev projelere imza atmaya devam ediyor. AntTeq şirketi ortaklarından İsmet Birinci, Rusya'da çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini vurguladı.
Birinci, "Rusya'nın başkenti Moskova'da dev projelere başlıyoruz. İlki, bir konut inşaatı, 8 milyar 600 milyon rublelik ve 240 bin metrekarelik bir proje. Moskova'nın kuzeyinde Tuşino semtinde de 50 milyon dolarlık bir spor tesisi ve 60 milyon dolarlık bir konut işi aldık. Toplam 3 proje. Çalışmalara yeni başladık" dedi. 

ÇALIŞMALARIMIZDAN MEMNUNLAR
Çalışmalarının Moskova Belediyesi tarafından yüksek değerlendirildiğine işaret eden Birinci, Trabzonlu olması nedeniyle 61 katlı bir konut projesine de imza attı. Birinci,  "Moskova’da Kremlin Sarayı’nın karşısındaki Moskova nehrinin diğer kıyısında konut, otel ve ofislerin yer alacağı "Zolotoy Ostrov" (Altın Ada) projesinin inşaatını başarıyla tamamladık. Burası eski Çarlık Rusyası döneminde en prestijli ve sosyete mekanlarından biriydi. Bu gibi projelerimize Moskova Belediyesi olumlu not verdi. Bu arada, Rusya'nın en büyük havalimanlarından Moskova'daki Domodedovo’nun 2. Terminal binasının inşaatını söz verdiğimiz tarihte tamamladık. Genel olarak işverenler çalışmalarımızdan memnun" şeklinde konuştu 

BAŞARILI FİMAYIZ
" Rusya'nın değişik projelerinde dev projelere ilgi duyduklarını belirten Türk işadamı Birinci, "Özellikle havalimanları projelerine ilgi duyuyoruz. Genel olarak yoğun çalışmalarımız var. Şuanda 20 projemiz var. Rusya'da çok projeler gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Şuanda Moskova'da başarılı firma olarak tanınıyoruz" dedi.
Daha önce de bir ekonomi kanalına açıklamalarda bulunan Birinci, çalışmalarını şöyle anlatmıştı: "Rusya'da ulusal dev projelerin gerçekleştirilmesi söz konusu. Burada inşaat sektörüne büyük görevler düşecek. ..Rusya'da sanayi tesisleri inşa edeceğiz. Tabii Rusya'nın çeşitli bölgelerinde havalimanları inşaat çalışmalarında da yer almayı planlıyoruz. Rusya'nın dev havalimanlarından Domodedovo'da önemli bir projeye imza attık. Domodedovo havalimanı ikinci terminal binasını biz inşa ettik. Bu referans projeyle Rusya'da yeni havalimanı inşaatlarına talip olmak istiyoruz."