AK Parti'nin terör konusunda MHP gibi düşünmeye başladığını ileri süren Demeli; çözüm sürecinin yanı sıra bakanlıklar konusunda da kolaylıkla bir anlaşma olabileceğine dikkat çekti. Yargı bağımsızlığının MHP için 'olmazsa olmaz' çizgisi olduğunu vurgulayan Demeli, "Onlar da Türkiye'nin partisi, MHP'de bu ülkenin partisi. Değişen bir şey yok. Kesinlikle bunda bir çözüm olur" dedi.

PKK terör örgütü konusunda MHP'nin tavrının haklı olduğunu ve AK Parti'nin de bu haklılığı gördüğünü belirten Demeli, "MHP'nin çözüm süreciyle ilgili takındığı tavır ve yaptığı açıklamaları, AKP son dönemde zaten yapıyordu. Biz yıllardır Türkiye'de Kürt sorunu yoktur, PKK sorunu vardır dedik. AKP seçime 15 gün kala bunları söylemeye başladı. Bizim haklılığımız ortadadır. PKK, KCK, İmralı veya Kandil'le müzakere olmaz, ancak mücadele olur. Bunun çözüm şekli budur" dedi.

"Müzakereyi bir yana koyacağız, bu taşeron örgütle mücadele edeceğiz" diye Demeli açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Biz bunu söyledik ve iddia ettik. AKP eğer bu düşüncedeyse, çözüm süreci çok önemli değil. Sonunda ortak bir noktada anlaşılır ve bunun adını da değiştirerek halledersin. Ama asıl sorun ekonomidir. Ekonomiyi kimse göz önüne almıyor. Asgari ücretliyi, taşeron, emekliyi, kamu çalışanını, işçiyi kimse göz önüne almıyor. Asıl anlaşılabileceği şüpheli olan durumlar bunlardır. Ben asgari ücrete bin 400 lira dediğim de karşıdaki de onu diyebilecek mi? Biz terör kadar, bunun da üzerinde duracağız."

Söz konusu AK Parti-MHP koalisyon hükümetinde bakanlıkların paylaştırılması konusunda hiçbir sıkıntı yaşanmayacağını da sözlerine ekleyen Demeli, "Bakanlıklara gelince, onlarda da ortak bir noktada buluşulur. Nihayetinde onlar da Türkiye'nin partisi, MHP'de bu ülkenin partisi. Değişen bir şey yok. Kesinlikle bunda bir çözüm olur. Yargı ve yargının bağımsızlığı çok önemli. Olmazsa olmazlarımızdan biri yargının bağımsızlığıdır. Bağımsız olunursa neden bir çözüm olmasın ki" ifadelerini kullandı.

Günebakış / Berkay Parlak