61SAAT HABER SERVİSİ - MHP Trabzon Eski İl Başkanı Muammer Demeli ise MHP’den istifa etmeyeceğini açıkladı.  Kurulacak yeni parti için faaliyet gösterenlere başarı dileklerini ileten Demeli, “Benim fikrim belli. Ben kurulacak olan parti için faaliyet gösteren arkadaşlara başarılar diliyorum. Onlar benim arkadaşlarım, canım ciğerim, ülküdaşlarım. Ben Muammer Demeli olarak aynı fikirdeyim. MHP’den istifa etmeyi düşünmüyorum. Ben MHP’liyim. Kimseye köstek olmam, her konuda herkese destek olurum ama Muammer Demeli MHP ile anıldı ve bundan sonra da öyle anılacak” diye konuştu.

"SİZDE BANA SAYGI DUYUN"
“Yeni parti için kendisine teklif yapılıp yapılmadığı” sorusuna ise Demeli, “ Arkadaşlarımızdan özellikle bana gelip “yeni partiye geç” diye teklif yok ama onlarla her zaman görüşüyoruz. Bu konu hakkında yorum yapıyoruz. Onlar benim arkadaşlarım, canım ciğerim, yıllardır beraber siyaset yaptığım kardeşlerim. Onlarla bizim yaptığımız sohbet - muhabbet anlamında. Ben onlara saygı duyuyorum. Ama onlardan da bir şeyi rica ediyorum. Siz de bana saygı duyun diyorum. Bizim kendi aramızda bir fikir alışverişimiz oluyor. Ama ben yeni kurulacak olan partide olmayacağım” dedi.


 
"BÖYLE BİR LÜKSÜ OLAMAZ"
MHP’den daha fazla istifa bekleyip beklemediği sorusuna ise Demeli, MHP’nin mevcut yönetimini eleştirerek yanıt verdi. Demeli, “Bugün ki kurumsal yapı ve Trabzon’da ki MHP teşkilatı da sanki insanları dışlar tavırda yorumlar yapıyorlar. Buna ben karşıyım. Bugün ki kurumsal kimlik, yapı, Trabzon teşkilatı bu bünye insanları kucaklamalı, birleştirmeli, ötekileştirmemeli diye düşünüyorum. Yaptıkları açıklamalar ve ifadeler çok ağır, insanları üzen ifadeler. Ne demek, “Kapı açık isteyen çıkıp gidebilir” Bunu bir teşkilat başkanı söyleyemez, böyle bir lüksü de olamaz. Onlar birleştirici bütünleştirici olmalılar. Ben buna karşıyım. Bu yanlış bir ifade, yanlış bir terim. Dolayısıyla sanki istifa etmeye zorluyorlar gibi bir hava oluşuyor. Siyaset yapmak isteyen arkadaşlarımız olacaktır belki başka yerlerde. Bu arkadaşlarımız MHP’de siyaset yapamıyorsa, bu tip ifadeler kullanılıyorsa yanlış diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.