MHP'li Nihal Atsız ve arkadaşlarının tutuklanmasının ardından kurulan Ülkücülük Teşkilatı'nın ve 3 Mayıs Milliyetçiler Günü nedeniyle MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, açıklamalarda bulundu.

3 Mayıs 1944 Türk milletinin yeni bir ruh kazandırdığını söyleyen Demeli açıklamalarına şu şekilde devam etti;

"Türk milletine kefen biçmek isteyen emperyalist güçlerin yerli işbirlikçilerine karşı milli bir şahlanışın,milli bir duruşun adıdır 3 Mayıs.

Unutturulmak istenen milli ve manevi değerleri yeniden yeşerten,millet nazarında anlamlı kılan bir anlayışın adıdır 3 Mayıs.

Nihal Atsızlardan başlayan Alparslan Türkeşlere uzanan bir serüvenin adıdır 3 Mayıs.

Bugünün ülkücüleri olarak,dün bu milli şahlanışı başlatanları bugün minnetle şükranla yadediyorum.

*Kişi kavmini sevmekle suçlanamaz*

*Kavmin efendisi kavmine hizmet edendir* hadislerinin ışığında ,millet olmanın şuurunu bu millete aşılayan,bir anlayışın temel taşıdır 3 Mayıs.

Bu sebeple millet olmanın,Türk olmanın,Türk gibi düşünmenin,Türk örf ve adetlerini nesilden nesile yaşatmanın manevi hazzı ile 3 Mayısları kutuluyoruz.

Türklüğün yüceldiği,Türk milletinin siyasi areneda yükseldiği her dönemde islam kıtalardan kıtalara yayılmış,insanlığın kurtuluş ümidi olmuştur.

Ancak Türklüğün ve Türk milletinin siyasi hayatta etkisinin azaldığı dönemlerde İslam dünyasında iç kargaşalıklar huzursuzluklar hüküm sürmüştür.

İşte 3 Mayıs Türk milletinin ve islam aleminin bir dönüm noktasıdır.

*Türklük bedenimiz,islamiyet ruhumuz* dur anlayışı ile Türk-islam davasının neferlerinin 3 Mayıs milliyetçiler gününü kutluyoruz.

Bu amaçla 3 Mayıs cumartesi günü Saat:13.00 da Zağnos vadisinde(orjin kafe)bütün halkımızı bu anlamlı günü anmaya davet ediyor,

Bütün ülküdaşlarımızı,Trabzonluları 3 Mayıs Cumartesi günü Zağnos vadisine bekliyoruz."