Akıl ve Zeka Oyunları Yarışması büyük bir heyecan ve coşkuyla yapıldı.
Telefon, bilgiasayar ve tabletin adeta çocuklarımızı bağımlı hale getirdiği günümüzde akıl ve zeka oyunları gibi  bu tür oyunların önemini bir kez artırdığını belirten  Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrü Köse, “Çocuklarımızın düşünen, üreten ve karşılaştıkları problemler karşısında çözümler üretebilen bireyler olarak yetişmesi bireysel ve grup oyunları ile öğrencilerimizin yeteneklerinin geliştirilmesi sosyal gelişimlerini desteklenmesi, ayrıca öğrencilerin kendilerini ifade edebilme fırsatını sunulması akıl ve zeka oyunları ile vakitlerini daha verimli geçirmelerinin sağlanması amacı ile bu tür yarışma ve organizasyonları çok önemsiyoruz.”dedi. 
Yarışmaya katılan öğrencilerle yakından ilgilenen ve başarılar dileyen Müdür Şükür Köse , “Bu güzel organizasyonda emeği geçen Kanuni İlkokulu Müdürü Gökçen Kuvvet’e, Özel Büro çalışanlarımız Gülşah Toksoy ve Ali Kemal Mutlu’ya teşekkür ediyorum. Yarışmaya katılan tüm öğrencileri birinci ilan ediyor, Bursa’da Türkiye şampiyonasına katılacak öğrencilere başarılar diliyorum. ”dedi.
İlkokul ve ortaokullardan çok büyük talebin olduğu turnuvada eğlenceli dakilalar yaşandı. Turnuvaya katılan öğrenciler çok heyecanlansalar da böyle bir ortamda bulunmuş olmanın ve yeni arkadaşlar tanımanın mutluluğunu yaşadılar.
Ortahisar’ı Bursa’da Temsil Edecekler.
Mangala, pentago, Q. Bitz, Reverzi, Kulami ve Satranç oyunlarında toplam 60  Öğrencinin yarıştığı yarışmada; İlkokullarda¸ mangalada Tuğra Özbey Eratlı (Prof İhsan Koz İlokulu),, Pentagoda Yağız Zeki Bayraktar (Prof İhsan Koz İlokulu), Q.Bitz Elif Nuray Hiçyılmaz-(Ahmet saka ilkokulu) birinci olurken, Ortaokullarda; Pentago Fatmanur çalı (Cumhuriyet ortaokulu), Kulami Ayşenur Avcı (Cumhuriyet Ortaokulu), Mangala büşra genç (Tonya İmam Hatip Ortaokulu),  Reversi Rabia Nur Bahadır (Tonya İmam Hatip Ortaokulu) birinci oldular. 
Yedi ayrı oyun da birinci olan öğrenciler 27-28 Nisan’da Bursa’da düzenlenecek olan Türkiye akıl ve zeka aoyunları turnuvasında Trabzon Ortahisar’ı  temsil edecekler.