Valilik Konferans Salonu'nda yapılan konferansa Vali Yardımcısı Fethi Yorulmaz, daire müdürleri ile kamu kurum ve kuruluşlarından yöneticiler katıldı. Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vedat Işıkhan'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansta yöneticilerin yaşadığı stres ele alındı.

Bıkkınlık, yorgunluk, tükenmişlik, stres gibi sorunların son günlerde en çok karşılaşılan sorunlardan olduğunu belirten Prof. Dr. Işıkhan, tükenmişlik duygusunun stresle ilişkilendirildiğinde bir üst düzey daha sıkıntılı bir durum olduğunu söyledi.

Öncelikle "Neden çalışıyoruz" sorusunun cevabını aramamız gerektiğini kaydeden Prof. Dr. Işıkhan, Organizmanın baskıdan dolayı tepki verdiğini, bu tepkininde psikolojik bir durum olduğunu, kaçınılamayacağından dolayı da insanları psikolojik ve fizyolojik olarak çeşitli şekillerde etkilediğinden bahsetti.

Stresin nedenleri ve başa çıkma yöntemleri hakkında bilgi veren Prof. Dr.Işıkhan dinleyicilere stres düzeyi testi uygulayarak streslerini ölçtü. Konferansın son kısmında ise müzik dinletisi eşliğinde çeşitli egzersizler yapıldı.