61SAAT HABER MERKEZİ-Trabzon’un Akçaabat İlçesi’nde 6. Ayda yapılan geçici kuran kursu öğreticiliği sınavının kazananlar arasında yapılan kura ve puan sıralaması sonucu 35 öğreticiye görev alacakları yerler bildirilmiş ve dün sabah kendilerine evraklarınızı tamamlayın şeklinde bilgilendirmelerde bulunulmuştu. 
Sınavı kazanmanın ve mülakatları geçerek yapılan kuralarda da hak sahibi olmanın mutluluğunu yaşayan öğreticilerin heveslerini kursağında bırakacak bilgilendirme mesajı aynı gün içinde yeniden cep telefonlarına gönderildi. 
Mesajda ‘İl Müftülüğü’nun yazısı gereği daha önceden yapılmış olan geçici kuran kursu öğreticiliği sınavı iptal edilmiş olup, yeni müracaatlar 01-15 Ekim 2015 tarihleri arasında yapılacak olduğundan bugün yapılan görevlendirmeler iptal edilmiştir. Yeni görevlendirmeler il müftülüğünün yapacak olduğu sınav sonucuna görev yapılacaktır’ ifadeleri yer aldı. 

Hak sahipleri ise olayın sebebini sorguladıklarını ‘Genel olarak alınmış bir karar’ cevabını aldıklarını belirterek ‘Bizim kazanılmış hakkımız var. Müftülük Kurumu gibi din işlerinin koordinasyonunun sağlayan bir kurum bizim hakkımızı nasıl gasp eder. Bizim görev yapacağımız camiler bile belli olmuşken, bu kadar ümitlenmişken neden yeni sınava ihtiyaç duyuluyor. Burada seçim öncesi siyasi bir baskı olduğundan şüpheleniyoruz’ şeklinde serzenişlerini ilettiler. 
Trabzon Müftülüğü’nden edinilen bilgiye göre de iptal kararının tüm Türkiye genelinde alındığı ifade edilerek ‘Alınacak personellere yönelik sınav 6. Ayda yapıldığı için, o dönem mezun olan İmamhatip Lisesi öğrencilerini kapsamamaktaydı. Sınavda alınacak öğreticilerin de 2015-2016 döneminde görev yapacağından yola çıkarak bu mezunlarında haklarının gasp gedilmemesi için, onlarında sınavlara girmeleri için böyle bir karar alındığı bilgisi bizlere ulaştırıldı’ açıklaması yapıldı. 
Bakalım 35 kişinin kazanılmış hakkının gasp edildiği bu kriz nasıl çözülecek?