ATV'de yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programında 2017 yılında Trabzon'un Akçaabat ilçesinde öldürülen Adem Kara dosyası araştırılırken, öldürülen Kara'nın eski avukatından şok açıklamalar geldi. ''Kesinlikle Cinayet'' başlığı ile yayınlanan açıklamada, şok ifadelere yer verildi.

KESİNLİKLE CİNAYET!

Allah rahmet eylesin, Âdem Kara, eski bir müvekkilimdi. 4 Mayıs 2017 günü birden ortadan kayboldu ve kendisine ulaşılamadı. Bir süre sonra, öldürülerek Akçaabat İlçesi Mersin Köyündeki arazisi içinde bulunan metrûk bir su kuyusuna atıldığı ortaya çıktı.

Ne var ki, olayı çözmekle görevli Akçaabat Jandarma Komutanlığı, eldeki çok şüpheli delilleri değerlendirip bu güne kadar konuyu aydınlatamayınca, Âdem'in Ankara'da yaşayan ağabeyi Ali Bey'in Müge Anlı'nın programına başvurduğunu basından öğrendik.

Âdem'in bir cinayete kurban gittiğinden hiç kuşkum yok!

Basında dile getirilen mevcut bulgular da bunu doğruluyor.

Kafasına, ağır bir cisimle, ama arkadan vurularak öldürüldüğü kesin.

Ben, Âdem'i tanırım; hiç kimse onun yüzüne karşı bir âlet kullanarak onu alt edebilecek cesareti gösteremezdi.

Mevcut delillerin iyi değerlendirilmesi gerekir.

Başlıca ipuçlarına ilişkin sorular şöyledir:

1) Bir kere, cesedinin atıldığı unutulmuş, eski, metrûk su kuyusunun varlığını bilebilecek durumda olan çok sayıda kişi yoktur. Kuyuyu bilen sınırlı sayıdaki kişiler iyi analiz edilmiş midir?

2) Kuyu yakınındaki ağacın dalına bir iri ölü kuşun bağlanarak çevreye ceset kokusu yayılması, acaba kuyudan gelebilecek kokuları bastırmak için miydi?

3) Âdem ile bir kısım akrabaları arasındaki arazi ihtilâfı devam ediyor muydu?

4) Daha önce hiç tanımadığı Âdem'le girdiği tartışma sonucu Âdem tarafından ağır yaralandığı söylenen doktorun bu olaydaki yeri araştırılmış mıdır?

Trabzon dışında bulunduğum için cenazesini bile duyamadığım Âdem'e Allah'tan rahmet ve mağfiret diliyor, bu cinayetin Allah'ın divanına kalmadan dünyada çözülmesini bekliyorum.