İçişleri Bakanlığı İl Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından finanse edilen ‘Muğla'dan Mardin'e, Mardin'den Trabzon'a Medeniyetler Buluşması’ projesi kapsamında proje yürütücüsü Trabzon Kadın Eğitim ve İstihdamı Artırma Derneği Başkanı Bahar Kastan incelemelerini sürdürüyor. 
Bu anlamda Muğla’ya giden Kastan burada beraberinde Milas Kaymakamı Eren Arslan, Halk Eğitim Müdürü Tunahan Bayram ve Tasarımcı Siber Becan önderliğinde tasarım atölyesini yerinde ziyaret ederek proje dahilinde planlanan defile için mekanların tespitini yaptı. 
2020 Temmuz ayı içerisinde yapılması planlanan defilenin koreografisini ünlü modacı Uğurkan Erez üstleniyor. 
Bodrum Anfi Tiyatroda gerçekleşecek olan 1000 kişilik defile organizasyonuna birbirinden ünlü siyasetçi ve sanat camiasının önde gelen isimleri, Kamu, STK ve özel sektör temsilcileri de katılacak. Defilede kadın istihdamına yönelik el sanatları workshoplarla desteklenerek ürün satışı ile 60 parça kreasyon moda severlerle buluşturulacak. 
Projeye Trabzon’dan Köprübaşı Kaymakamlığı, Maçka Belediyesi, Sürmene Belediyesi, Maçka Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün yanı sıra Muğla Milas Kaymakamlığı, Milas Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Yeşilli Kaymakamlığı da destek veriyor.