Parola 2004 Ruhu!

Canalioğlu nasıl bir karar alacak?

Trabzon eski belediye başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi eski milletvekili Volkan Canalioğlu sessizliğini korurken, dün Belediye Meclisinin önemli ismi Beşikdüzü Belediye Başkan Adayı, yakın dostu Cahit Erdem’le bir araya geldi. Erdem’in Canalioğlu’nu adaylık için ikna etmeye çalıştığı öğrenilirken, bu yönde aralarında soğukluk olan CHP İl Başkanı ile Canalioğlu’nu bir araya getirmeyi ve yeniden dostluk köprüleri kurmayı amaçladığı bilgisine ulaşıldı.

Yine kazanırız umudu

AK Parti’nin Trabzon’da 7 aday adayı arasında tercih yapmayıp Van’ın Trabzonlu Valisi Murat Zorluoğlu’nu aday göstermesi karşısında CHP tabanında “Hedef 2004 ruhu” parolası ile Volkan Canalioğlu ismi umutla gündeme taşınmaya başlandı. Bilindiği gibi 2004 yılında Canalioğlu CHP adayı olarak AK Parti karşısında seçimi kazanıp tarihi bir başarıya imza atmıştı.

CHP neyi bekliyor?

Canalioğlu’na aday olması için sadece CHP değil diğer parti tabanlarından da baskı gelmeye başladı. CHP il yönetiminin hala bu yönde adım atmayıp, başka arayışlara girmesi şaşkınlık yaratıyor. CHP Milletvekili Ahmet Kaya’nın ise Canalioğlu’nun ismine sıcak baktığı, bu konuyu parti teşkilatı ile istişare ettikten sonra Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile görüşeceği öğrenildi.

(Karadeniz)