61SAAT HABER SERVİSİ - Ankara’da AKM Haricinde bu tür etkinlikleri yapacak başka alan olmadığına dikkat çeken Balta, "Arkadaşlarla onu konuşuyoruz. Bu işin içeriğini  biraz daha değiştirmek lazım.Bugün işin esası amacına ulaşıyor mu ulaşıyor. Binlerce insan geldi. Geçen seneden daha kalabalıktı. Bürokrasiden çok insan vardı. Bakanlarımız geldi, her siyasi partiden milletvekillerimiz geldi. Kamuda çalışan üst düzey Trabzonlu olmayan çok sayıda da bürokrat arkadaşımız vardı. 

TRABZON’UN ÖZGÜR AĞIRLIĞI FAZLA.. 
 Biz amacımıza ulaştık. Hemşerilerimiz buraya geldiler, İlkleri yaptı hep Trabzon.. Yine belediyelerimiz kendi ilçeleri ve ilimizle alakalı güzellikleri sergilediler. 4 günlük sürede, hem insanlar yerel ürünlerin alışverişini yapacak hem de Trabzon havasını burada alacaklar. Trabzon'un nüfusu 810 bin ama özgün ağırlığı çok fazla.. Türkiye’nin dört bir tarafından insanlar Trabzon’u merak ediyor. Aslen Trazonlu olupta Trabzon’a gitmeyen genç hemşerilerimiz var. Onlarda burayı gördükten sonra her yaz değişik insanlar Trabzon’a gidiyor. Ben amacına ulaştığını düşünüyorum. 
Biz Trabzonlular genelde bir araya gelemeyiz. Burada yapılan bu toplantılar birliğimizi beraberliğimizi kardeşliğimizi bir araya gelme kültürüne de geliştiriyor” dedi. 

TRABZON’UN İLK 5’E GİRMESİ BAŞARI
 Yerel seçimlerde Trabzon’un ilk 5’e girmesinin büyük başarı olduğunu ifade eden Balta, "Türkiye’de Trabzon’un ilk 5’e girmesi büyük başarıdır. Konya, Kayseri, Malatya, Trabzon farklı bir şehirdir, farklı bir yapısı vardır. Burada 3 kişiden 2 kişinin oyunu almak öyle kolay iş değildir. 18 yıldan beri şehirde tek başına iktidar olacaksınız, ilçe belediyelerini yöneteceksiniz 64.6 gibi büyük oranda oy alacaksınız. Bizlere güvenerek oy veren bütün hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Vermeyenlere de teşekkür ediyoruz neden, demokrasi bu…” dedi. 

HEDEF BÜYÜKŞEHİR VE 18’DE 18’Dİ… 
 Balta, sözlerine şu şekilde devam etti: "İlçeler bazında geçen dönem Şalpazarı ile Düzköy bizde değildi. Şimdi Cumhur İttifakıyla beraber, olmayan Hayrat, Yomra, Beşikdüzü ilçelerimiz farklı siyasi partilerde ki arkadaşlarımız kazandı. Elbette bizim hedefimiz Büyükşehir ve 18’de 18’di.. Bu demek değil ki 3 belediyeyi kaybettik başarısız olduk. 

Kaybettikten sonra alt alta çok sebep sayarsınız. Belki çalışmada bizim eksikliklerimiz vardı. Sadece bir tarafa yüklemeye gerek yok. Ama bunlarda olağan şeyler. 18 belediyeden 16’sını alıyorsunuz 3 belediye diğer siyasi partilerin temsilcilerinin kazandığı yerler. Milletimizin sandıkta verdiği mesajı almak lazım. Dünyanın en gelişmiş demokrasisi Türkiye’de vardır.

BÜTÜN BELEDİYELERİN MİLLETVEKİLLERİ OLUP… 
  Bizim sorumluluğumuz  Büyükşehir ve 18 belediyenin milletvekili olup orada ki sorunları hep beraber çözmek.  Miletin seçtiği belediye başkanlarıyla birlikte yolumuza devam edeceğiz.  
 Bizim gelecek nesilleri cezalandırmak gibi bir düşüncemiz olmaz. Şehrinin insanlarını düşenen belediye başkanlarımızla beraber el ele vereceğiz Trabzon’umuzu hak etti hizmetler ne varsa bunları Trabzon’a getirmek çin canla başka mücadele edeceğiz” diye konuştu.