AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Balta, mesajında, "1829 yılından bugüne üzerinden 200 yıla yakın zaman geçmiş olmasına rağmen idari teşkilatımızın bir parçası demokrasinin özü muhtarlık kurumu halen dimdik ayakta, hizmetlerini sürdürüyor. Halkın tercihiyle, seçimiyle iş başına gelmiş muhtar kardeşlerimiz son derece önemli bir makamda bulunuyorlar, önemli bir vazifeyi ifade ediyorlar. Demokrasinin bir gereği olarak bizzat vatandaşlar tarafından seçilen ve her biri milletin birer ferdi olan muhtarlarımız, görev yaptıkları mahallelerdeki sorunu çözümü, vatandaşların talep ve beklentilerini yerine getirilmesi yolunda, kamu idareleri ve yerel yönetimlerle işbirliği içinde hareket eden önemli birer hizmet odaklarıdır. 

Demokrasi zincirinin ilk halkasını oluşturan muhtarlık, fedakârlık ve sevgi gerektiren zor bir görevdir. AK Parti olarak muhtarlarımıza hak ettiği değerin verilmesi, talep ve ihtiyaçlarının gözetilmesi konusunda her zaman hassasiyet göstermekteyiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan belli periyodlar içinde muhtarlarımızla bir araya gelerek sorunlarını dinliyor. Bizlerde meclis ve teşkilat çalışmalarımızdan arda kalan zamanlarımızda muhtarlarımızla bir araya geliyor, mahallelerimizle ilgili bilgiler alıp hizmet noktasında çalışmalarımıza gayret gösteriyoruz.  Cumhurbaşkanımız 2015 yılında Muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe ilişkin vizyonunun belirlenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla 19 Ekim gününün Muhtarlar Günü olarak belirlemişti. Geçmiş tarihimize baktığımız zaman siyasi partiler ve hükümetler arasında muhtarlarımıza en çok ilgi ve desteği bugüne kadar her zaman AK Parti göstermiştir. Son on beş yılda muhtarlarımızın sosyal hak ve ihtiyaçlarında önemli iyileştirmeler gerçekleştirilmiştir. Bu ve bunun gibi hususlarda atılan adımlar muhtarlarımıza verdiğimiz önemin göstergeleridir. Türkiye'nin ekonomisi büyüdükçe, imkânlar arttıkça, muhtarlarımıza verilen desteklerde daha artacaktır.

Bu vesileyle Trabzon’da görev yapan muhtarlarımız başta olmak üzere tüm muhtarlarımızın bu güzel gününü kutluyor, mahalli idarelerimizin gözbebeği muhtarlarımıza selam, sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum. Hayatını kaybeden muhtarlarımıza da Allah'tan rahmet diliyorum” ifadelerine yer verdi.