61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon - Akçaabat arasında denizden dolgu yapılarak yapılması düşünülen yolla ilgili konuşan Balta, “Parti politikalarımıza baktığınızda 18 yıldan beri çevresel alanda olduğu gibi milletin düşünceleridir. Hizmet gidecek insanların ne düşündüğü bizler için önemlidir. Ulaştırma konusunda Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’a da çok güzel güzel yatırımlar yapıldı. Trabzon turizm açısından yapılan yatırımlarla çekim merkezi haline geldi. Hem yerli hem de yabancı turistlerin uğrak yeri oldu. Nüfus arttıkça sahil yolu artık bu nüfusu taşımıyor. Trazon - Akçaabat - Yomra aksında düzenlemeler yaptık ama eksiklikler var. Trabzon - Akçaabat aksında bu trafiği rahatlatmak için alternatif yerler arandı. Bir tanesi de deniz dolgu yapılarak yol düşünülüyordu. Hem Akçaabat, hem siyasi, hem belediye bakanımızın, ilçe teşkilatlarının ve milletvekillerimizin bu konuyla ilgili hassasiyeti. Büyükşehir Belediye Başkanımızın bu konuda ki hassasiyetini sayın bakanımızla konuştuk. Sayın Bakanımızın ifadesi orada ki insanlarımız, vatandaşlarımız ve Trabzon’un kanaat önderlerinin olumsuz düşüncesi noktasında yapamayız. Bu hassasiyetlerimize sayın bakanımızda katıldı. Birlikte valimiz, belediye başkanımız, il başkanımız, büyükşehir belediye başkanımız ve 4 milletvekilimizle beraber böyle bir karar alındı. Elbette bu karara bizlerde sevindik. Olmamalıydı da.. 
Milletimiz de mutlu oldu..” dedi. 
Nasıl bir çözüm izleneceği ile ilgili de konuşan Balta, “Trabzon’un ulaşım noktasında hassasiyet ve beklentilerini aktardık. Trabzon’a 400 bin bu sene belki 600 bin turist gelecekti. Yerli turist açısından da çekim merkeziydi. Pandemi dolayasıyla bu azaldı. Pandemi dolayasıyla Trabzon’da trafik rahatlığı var ama bu süreç geçtikten sonra bu yolun trafiği kaldırmadığını alternatifler yapılması gerektiğini biz kendisine arz ettik. Nedir bu alternatifler: 
Yıllardır konuştuğumuz Güney Çevre Yolunun bu trafiği rahatlatacağını bakanımız arz ettik. 
Elbette AK Parti iktidarı döneminde güzel işler yapıldı. Kanuni Bulvarı, trafiği çok rahatlattı.. 
Güney Çevre Yolu’da mevcut şu anda ekonomik şartlara göre hemen bitirilsin değil ama bir bölümünden başlatılanılması gerektiğini arz ettik. 
Trabzon Havalimanı bir kısım çalışmalar yapıldı. Biz Havalimanının yenilenmesi ile alakası bunu Sayın Cumhurbaşkanımıza ve geçmiş dönem Bakanımıza da arz ettik. 
Özellikle Dış hatların yoluculara yeteri kadar hizmet veremediğini Türkiye’de ilk sıralara giren bölgede havalimanının günün şartlarına hizmet etmediğini ve yenilenmesi gerektiğini söyledik. 
Trabzon’un tren yoluyla buluşması için hassasiyetleri arz ettik. Yapılmış projeden bahsettik”

TİSKİ GENEL MÜDÜRÜNE SALDIRI.. 

TİSKİ  Genel Müdürüne yapılan saldırı ile ilgili de konuşan Balta, 
^Trabzon’da 26 senedir siyasetin içindeyim. Trabzon siyaseti zordur. Ancak bir yerel siyasetçiler vardır bir de milletin oylarıyla seçilen belediye meclis üyeleri, belediye başkanları, milletvekilleri ve parti teşkilatları vardır. Trabzon’da uzun yıllardan beri şöyle bir hastalık var. Bütün bu yapılara karşı dışardan müdahaleyle yönetmeye çalışan farklı unsurlar var.
Genelde bu tespitler iktidar partisiyle alakalı olur. 
Milletin oylarıyla beraber seçilmiş olan büyükşehir belediye başkanı ve meclisi vardır. Belediye başkanımızın, hem onu oraya getiren millete karşı sorumluluğu var. Bunun yanında en önemli sorumluluğu oy veren insanlara karşı. Oy veren insanlara karşı taahhütleri 5 yıl sonunda teraziye konulacak ona göre karar verilecek. 
Bu 5 yıl iinde kiminle çalışıp, kiminle çalışmayacağını, aktif olarak göreve getireceklerinin inisiyatifini millet ona verdi. Bu ilk değil Orhan bey döneminde, Volkan döneminde de böyleydi. 5 yıl sonunda vaatlerini yapamadıklarında şunu söyleyemez. “Ben efendim istediğimle çalışamadım” 
1 yıl içinde bazı değişiklikler oldu. Elbette insanlar daha önce Daire Başkanlıklarına veya farklı makamlara hangi iradeyle gelmişse başka bir irade ekip kurar o oradan ayrılır. Gelirken iyi ayrılırken kötü olamaz. Bir müdürlüğe geldiğiizde çok iyi alkış tutuyorsunuz ayrılırken farklı bir düşüncelerde oluyorsunuz. Bu çok yanlış bir şeydir. Saygı duymak lazım, insanların bir ekiple çalışmasına.. 
Tiski olayında da şunu asla kabul edemeyiz. Bir görev değişikliğinde, görev değişikliği yapılan şahsın yakını giderek bir Genel Müdüre veya he hangi bir yetkiliyi darp etme veya farklı şekilde ki davranışı kabul edilemez. 
Siyasi iradenin temsilcileri, yetki alan belediye başkanıdır. O yetkisini kullanmıştır. Sonuçta amacı nedir? 
TİSKİ’de çevresel sorunları çözmek, Trabzon insanına temiz su içirmek, projeler yapmak. Bunu kabul etmiyorum. 
İkincisi altını çizerek söylemek istiyorum. 

KENDİ DÜŞÜNCELERİ OLMAYINCA BASIN ÜZERİNDEN.. 
Basın üzerinde yıllardan beri iktidar partisinde, kendisinin düşünceleri olmadığı zaman yanlış deyip önünde ki kimse hedefe koyup yalan iftiralarla beraber o kişiyi şahsı sindirmeye çalışan zihniyet var. Bu zihniyeti doğru bulmuyorum. 
Burada yapılan TİSKİ olayında önce farklı şeyler, farklı yapılan işler var. 
Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun 9 sene  icraatları doğruydu da son 1 senede Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu kamuoyunun önüne atan zihniyet aynı. 9 sene alkışladı, 1 sene toplumun önüne attı. 
Şimdi Orhan Fevzi Gümrkçoğlu son günlerinde de farklı düşüncelerle itibarsızlaştırmaya çalışan zihniyet, Murat Zorluoğlu’na isteklerini gerçekleştiremeyince Murat Zorluoğlu üzerinden Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu alkışlamaya başladı. Yanlış bir şeydir. 
Burada hem partimizi içerden fitne fesatlıkla bölmeye çalışanlara karşı, hem dışardan Trabzon siyasitine, büyükşehirine farklı yerlere yön vermeye çalışan art niyetlere karşı birlik olmak zorundayız.

DARBE SÖYLEMLERİ.. 
“Bütün bu olayların arkasında toplum önünde karşı gibi durup ama içerden kıs kıs gülen CHP Zihniyeti var. 15 Temmuz’da biz alanda darbecilere karşı mücadele ederken bir Genel Başkan, İstanbul’da belediye bakanının evinde kahvesini yudumluyordu. 
Hatta bu darbeyi yapanları bile masum olarak gösterilmeye çalışıldı.. 
Pandemi sürecinde işler olumlu gitmeye başlayınca Kaftancıoğlu’dan, Özgür Özel’den başlayıp darbe söylemleriyle insanların gözünü korkutmaya çalıştılar. 
Vefa Grupları 2 kişi şehit ediliyor, bir zahmet tweet atılırken bile onun içinde PKK söylemi geçmiyor. 
Darbe artık çöplüktedir. Bir daha oradan çıkmaz. Darbelerden beslenmek, Gezi Olaylarında yapılanları, orada ki insanları koruyup kollamak, onların arkasında olmak, kahraman ilan etmek hiç bir siyasi partiye kar getirmez. 
Bu söylemlerle beraber CHP hiç bir yere gidemez. 
Ne zaman millete oynayacağını, ne zaman demokrasiye sahip çıkacağını, milli iradeye sahip çıkmaları gerektiğini isminde Cumhuriyet ve Halk olan partiden bekliyorum..”

TURİZM İL MÜDÜRÜNÜN ATANMASI..


Bizim isteğimiz arzumuz şu.. Turizm çıtası ayağa yükseldi. Bu bayrağı daha yukarılara çekecek, bir liyakatli ismin buraya gelmesi. Bakanlığımız kendi içinde çalışma yapılıyor. Bizlerinde görüşleri alınıyor. En önemli düşüncemiz Kültür ve Turizm Müdürlüğü çok önemli müdürlük. Son zamanlarda önemini kat ve kat arttırdı. Tarih ve turizm şehri Trabzon’da bu konu çok önemli. Kamuoyunda hassasiyetleri görüyoruz. İnsanların düşüncelerinden alacaklarımız vardır, onlardan da faydalanıyoruz. Bu iş uzamadan, başta Turizm Bakanımız ki Trabzon’a çok önem veriyor. 
Bir an önce burada sektörle beraber bir araya gelecek, moral ve motivasyonu sağlayacak bir arkadaşımızı sayın bakanımız uygun görecektir. 

KURUM İÇİNDEN Mİ KURUM DIŞINDAN MI? 
Kurum dışından gelmenin şartları var. Devlet Memuru olmayan, dışardan birisinin gelmesinin zorlukları var. 
Benim kanaatimi sorarsanız ki şöyle: 
Turizm Bakanlığından, kurum içinden gelmesinden taraftarım. Kültür ve Turizm Bakanlığında çalışmış bu işleri bilen birisinin buraya gelmesinden taraftarım. Sebebi şu: 
elbette kurum dışından çok yetenekli insanlar olabilir. 
Ama şöyle bir şey doğuruyor. Orada altta çalışan insanlar ben yükselemedikten sonra kurum içinde burada çalışıyoruz çalışıyoruz dışardan amir geliyor. Benim kanaatimi sorarsanız kurum içinden taraftarım.

TRABZON TEŞKİLATIYLA ARANIZ NASIL?  SIKINTI YAŞANMIŞTI RAFTA MI? 
Bizim içimizde teşkilatlarla alakalı böyle bir şey olamaz. Sıkıntı şu: Hani size geliyor ya bir partili.. Parti içinden böyle, partiye zarar verebilecek nifak tohumları ekecek, ismini açıklamaya cesareti olmayan insanlarla sıkıntımız var. Yoksa partimize bizim vefa borcumuz var. Ben 54 yaşınayım, 26 sanesi aktif siyasetle beraber geçti. 
Böyle meseleleri, büyütüp teşkilatlar şurası burası hiç bir zaman problemimiz olmamıştır. Aile içinde, bizim kendi tartışmalarımız olabilir. Bunlar gayet doğaldır. İnsanlar fikirlerini özgürce beyan edecek. Sonuçta bir karar alınacak. Bu da ortaya çıkacak. 
Ben Trabzon’a glediğimde teşkilat mensuplarımla ne problemim olabilir. Onların haberi olmadan hiç bir şey yapmadık. Hepimiz teşikattan gelen insanlarız. 
AK Parti’yi zayıflatmak, nasıl zayıflarız, ne olabilir, bazı haber taşıyan, yanlış haberler, şunlar bunlar..