“ÇEVRE KOMİSYONU BAŞKANI BALTA, TBMM TV'Yİ ZİYARET ETTİ”

Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, TBMM TV'yi ziyaret ederek TV çalışanlarına görevlerinde başarılar diledi. Çalışmaları hakkında da bilgiler veren Balta “ Hava, su ve toprak gibi çevrenin en önemli unsurlarının temiz tutulması gereğine dikkat çekerek bunların bütün canlıları ilgilendirdiğini söyledi. AK Parti hükümetleri döneminde hem hükümetlerin hem de yerel yönetimlerin çevresel sorunları birinci sıraya aldığını, Türkiye'de bu sorunların çözümü için her türlü fedakârlığı yaptıklarını belirtti. AK Parti'nin iktidara geldiği dönemde 5 ilde doğalgaz olduğunu, şu an 78 ilde doğalgaz olduğunu ve 2018 yılı içinde Enerji Bakanlığı'nın da yaptığı çalışmalarla 81 ile yayılacağını ifade etti. 

“ÇEVREYİ TEMİZ TUTARSAK ÖZELLİKLE SAĞLIK HARCAMALARI DA AZALIR”

Balta, büyükşehirlerde kış geldiği zaman insanların önceki yıllarda maskeyle dolaştığını, şu anda Ankara, İstanbul ve diğer büyük illerde hava kirliliğini en aza indirdiklerini ama bunun da daha ileriye götürülmesi gerektiğini söyledi. Bu konuda hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, hem belediyelerin çalıştığını kaydeden Balta, "Önemli olan burada çevre duyarlılığını vatandaşlarımıza hissettirmek. Bu konuyla alakalı hem hükümet olarak çevre duyarlılığımız en üst seviyede, hem de vatandaşlarımız bu konuda çok duyarlı. Biz biliyoruz ki çevreyi temiz tutarsak özellikle sağlık harcamaları da azalır. İnsanlar sağlıklı yaşarlar" ifadelerini kullandı. 

“80 MİLYON İNSANIN SAĞLIKLI VE TEMİZ BİR ÇEVREDE YAŞAMASI İÇİN MÜCADELE VERİYORUZ”

Türkiye'de 80 milyon insanın sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşaması için mücadele verdiklerini kaydeden Balta, bu konuda önceliğin Çevre ve Şehircilik Bakanlığında olduğunu, bakanlığın bu konuyla ilgili önemli çalışmalar yaptığını söyledi. Balta şunları söyledi: "Çevreyi kirleten çöpler her tarafa yayılmış durumdaydı. Dağınık depolanıyordu. Şimdi düzenli depolama sahalarıyla birlikte çöplerimiz depolanıyor ve çöplerimizden artık enerji üretiliyor. Bunun yanında da yüz binler bu tesislerde çalışıyor. Atık su tesisleri yapıldı. Kirletilen suyun büyük çoğunluğu arıtılarak doğaya bırakılıyor. Bu da Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın yaptığı önemli çalışmalardandır. 

“HEDEFİMİZ SIFIR ATIKLA, SIFIR ZARARLA ÇÖPLERİ EKONOMİYE KAZANDIRMAK 

Çevre Komisyonu Başkanı Balta, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının hedefinin çöpleri yerinde ayrıştırarak hem ekonomiye kazandırmak hem yok ederek bunun yanında atıkları da uygun şekilde doğayla buluşturmak olduğunu söyledi. Sıfır atıkla, sıfır zararla çöpleri hem ekonomiye kazandırmak hem de yok etme çalışmalarının Türkiye'de pilot illerde başladığını sözlerine ekleyen Balta, amaçlarının bunu bütün Türkiye'nin geneline yaygınlaştırmak olduğunu söyledi. Balta "Bunu yaygınlaştırırken sadece Çevre ve Şehircilik Bakanlığının öncülük etmesi yetmez, işin esası yerel yönetimlerin bu işe çok önem vermesi lazım. Şunu söylemek isterim, çevre olayı evrensel bir olaydır. Bütün insanlığın çözmesi gereken bir olaydır. Toplumun bu konuyla alakalı bilinçli hale gelmesi lazım" dedi.