Meclis toplantısından önce Başkan Gümrükçüoğlu'nu ziyaret eden Balta ve Demirci'yi Belediye Meclis toplantısına davet eden Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon'da yapılacak Mimar Sinan Proje Olimpiyatları için yapılan çalışmalar hakkında meclis üyelerinin bilgi edinmelerini sağladı.

Toplantının açılışında konuşan Başkan Gümrükçüoğlu 15-18 Ekim tarihleri arasında Trabzon'da yapılacak Mimar Sinan Proje Olimpiyatları'nın Trabzon'un ve ülkenin tanıtımına önemli katkılar sağlayacağını söyledi. Gümrükçüoğlu, "Trabzon halkının ve meclis üyelerimizin, büyük ustaların bulaşmalarını sağlayacak olimpiyatlara destek vereceğine inanıyorum. Böylesine önemli bir organizasyonun tarih ve uygarlık kenti Trabzon'da düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkanı Dr. İlyas Demirci ise mecliste yaptığı konuşmada, Mimar Sinan Proje Olimpiyatları'nın sadece Trabzon'un değil aynı zamanda ülke için de önemli bir fırsat oluşturacağına inandığını belirterek, "Bir farkındalık oluşturacağına inandığımız bu büyük bir kurultayın bir önemli yanı var. Bu kurultay Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı'nın himayelerinde yapılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın organizasyonunda, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği, İpekyolu Üniversiteler Birliği, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı'nın katkıları ve ev sahipliğini Trabzon Valiliği ve Trabzon Belediyesi'nin yapacağı bu organizasyondan başarılı bir şekilde çıkacağımıza inanıyorum" dedi.

Trabzon'da yapılacak Mimar Sinan Proje Olimpiyatlarına 8 devlet başkanı, 300'ü aşkın üniversite rektörü ve 50'nin üzerinde ülke temsilcisinin katılacağına dikkat çeken Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, tüm Trabzonlular'a, sivil toplum örgütlerine ve belediye meclis üyelerine bu önemli organizasyona destek vermeleri çağrısında bulundu.

Olimpiyatlar kenti Trabzon'da yapılacak Mimar Sinan Proje Olimpiyatları'nın Türk Dünyası ülkelerinde mimari açıdan bir birlikteliğin sağlanmasına katkıda bulunulacağına dikkat çeken Balta "Ecdadımızın bizlere ve dünyaya bıraktığı tarihi ve kültürel mirasın gelecek nesillere yansıtılması için bu organizasyon çok büyük önem taşıyor. Olimpiyatlar ayrıca ülkemizde 2023 vizyonuna uygun olarak kimlikli ve kişilikli marka şehirlerin gelecek nesillere bırakılması için özellikle yerel yönetimlerimizin çalışmalarına ışık tutacağını ümit ediyoruz.

Bu olimpiyatların ülkemize ve bütün dünyaya hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.