Bir hasta yakının ziyaret için hastaneye giden AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, iddialara göre vatandaşla ilgilenmeyen özel güvenlikçilere fena kızdı.
Kuzey Ekspres Gazetesi’nin iddiasına göre milletvekili Balta, hastaneye giriş yaptığı sırada vatandaşlarla ilgilenmeyen özel güvenlik görevlilerinin bilgisayar oynadığını görünce harekete geçti.
Balta başhekim İsmail Ulusal’ı aradı.

BİLGİSAYARDA OYUN
Balta hastanede yaşanan olayı anlattı. Balta, “Büyütülecek bir şey yok” diyen Balta, “Yaşlı bir amca güvenlik görevlisine üst kata nasıl çıkacağını sordu. Bilgisayar başında oyun oynayan güvenlikçi laubali şekilde bir şeyler söyledi. Ben de ‘ vatandaşa iyi davransanıza” dedim, “Ne bağırıyorsun, vekilsen vekilsin” gibi sözler söyledi. Olayı ilgilere aktardım” dedi.

SORUŞTURMA AÇILDI
Başhakemi İsmail Ulusal ise, “Şikayet edilen personelin ifadesini alacağız. Şu anda bir personel ile görüşüldü. Pazartesi günü daha geniş kapsamlı bir soruşturma ve araştırma yapacağız” derken, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Halit Çınarka ise üç güvenlik görevlisinin milletvekiline saygısızlık yaptığını, olayla ilgili soruşturma açtıklarını belirtti.