BALTA ZİYARETLERİNİ HIZ KESMEDEN SÜRDÜRÜYOR

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Trabzon ziyaretlerine ara vermeden devam ediyor. Trabzon’daki kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret eden Bakan yardımcısı Balta, Vakfıkebir İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen kahvaltı programına katıldı. Muhammet Balta, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde düzenlenen Siyaset Akademisine de katılarak öğrencilere ders verdi. Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, ardından AK Parti Trabzon Merkez İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi.

EMNİYETİ ZİYARET
Balta, geçtiğimiz günlerde Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü görevine başlayan Ertan Yavaş’ı ziyaret ederek görevinde başarılar diledi. Balta, “Trabzon içeride de dışarıda da aynı algılanıyor. Trabzon halkı her zaman devletinin yanında yer almıştır. Bu tüm Türkiye’deki 75 milyon insan için geçerli olabilir ama Trabzon bu manada biraz daha hassastır. Trabzon zor ve kolay bir şehirdir. Buralarda görev yapan insanlar da önemli insanlardır” dedi. 

VAKFIKEBİR’DE KAHVALTIYA KONUK OLDU
Balta, Vakfıkebir İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen kahvaltı programına katıldı. Bakan Yardımcısı Muhammet Balta kahvaltı sonrası yaptığı açıklamada: “Göreve başlayalı 75 günlük bir süre oldu. Fırsat buldukça bölgemize ve ilimiz geliyoruz. Kısa bir süre içerisinde bakanlıktaki görevimize alıştık.  Sayın Bakanımızla birlikte ülkemize hizmet etmeye çalışıyoruz.  Bölgemizdeki hemşerilerimizin yayla ve meralardaki sorunları ile ilgili Giresun’da bir çalıştay yaptık. İnşallah yaylarımızı koruyarak gelecek nesillere bu güzelliklerin fotoğraflarını değil doğal halini bırakırız. Devletle vatandaş arasında bir sorun çıkmaması için uğraşıyoruz. Ben sizlerden birlik ve beraberlik içerisinde olmanızı istiyorum. Teferruatlarla uğraşmayalım. Hiçbir insanımızı kırmayalım. Haksız eleştiriler yapmayalım. Yeşeren filizleri köreltmeyelim. Kim olursa olsun burada hizmet eden insanlara sahip çıkalım” dedi.

MAKİNE MÜHENDİSLERİ ODASI’NI ZİYARET
Emniyetin ardından Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi’ni ziyaret eden Balta, oda başkanı Şaban Bülbül’le sohbet etti. Burada bir açıklama yapan Bakan Yardımcısı Balta, şu ifadelere yer verdi: “Oda olarak çok güzel hizmetler yapıyorsunuz. Sivil toplum örgütlerinin görüşleri bizler için çok önemli. Sizlerden bizlere gelecek olan önerileri dikkate alıp çözümü noktasında gereken gayreti göstereceğiz.” Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Şaban Bülbül ise, “Bu toprağın insanının Ankara’da bu görevde olması bizleri oldukça gururlandırmıştır. Bizler de buradaki çalışmalarımızla Bakan Yardımcımızın her zaman destekçisi olacağız” dedi.

İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI’NI ZİYARET
Ziyaretlerine İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi’yle devam eden Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Şube Başkanı Mustafa Yaylalı’yla Trabzon ve bölge için önem arz eden konuları görüşerek, fikir alışverişinde bulundu. İnşaat Mühendisliği Mesleğinin çok önemli bir meslek olduğuna değinen Muhammet Balta, sözlerini şöyle sürdürdü: “İMO çok önemli bir odamız. Özellikle son yaşanan Van depremiyle bu daha da iyi anlaşılmıştır. Bu manada inşaat mühendislerimizin öz eleştiri yapmasını istiyorum. Burada en büyük görev sizlere düşmektedir.” İMO Trabzon Şube Başkanı Mustafa Yaylalı’da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Oda olarak Van’da yaşanan depremden üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmekteyiz. Hatalı olan arkadaşlarımızı meslekten men cezasına kadar ağır cezalarla cezalandırıyoruz” şeklinde konuştu.

BALTA DERS VERDİ
Balta, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen AK Parti Siyaset Akademisi’ne katılarak katılımcılara ders verdi. Bakan Yardımcısı Balta, siyasetle uğraşmanın çok önemli bir görev olduğunu vurgulayarak, “Özellikle gençler ve kadınlarımızın siyasette aktif olarak yer almaları lazım. Bu ve bunun gibi toplantılar birer fırsattır. Siyasetle uğraşmak zor bir zanaattır. Aslına bakılırsa hayatta yaşamak bile bir siyasettir. Bir işletmeniz var ve orada yöneticilik yapıyorsanız buda bir siyasettir. İşinizde başarılı olursanız siyasette de başarılı olursunuz. Siyaset fedakarlık ve gönül işidir. Örneğimiz Başbakanımızdır. Hayatını ülkesine feda etmiştir” dedi. Bakan Yardımcısı Balta, konuşmasının sonunda siyaset akademisi koordinatörü Hakan Terzioğlu ve ekibine teşekkür etti. Bakan Yardımcısı Balta’ya ziyareti esnasında Merkez İlçe Başkanı Zeki Kavanoz, İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi ile il ve ilçe yöneticileri eşlik etti.