AK Parti’nin Trabzon’da ilçe kongreleri devam ediyor.  Bugün Köprübaşı ve Sürmene Kongrelerini gerçekleştirecek AK Parti’de, dün yapılan Yomra İlçe Başkanlığı Kongresinde konuşan Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Millet İttifakını oluşturan CHP ve İYİ Parti Trabzon Milletvekillerini eleştirdi.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir çok terör örgütü ile mücadele ettiğine dikkat çeken Balta, “TSK; FETÖ, PKK/KCK/PYF-YPG ve DEAŞ gibi terör örgütleri başta olmak üzere güney sınırlarımızda, Ege'de ve Doğu Akdeniz'de, asil milletimizin egemenlik ve bağımsızlığına yönelecek her türlü tehdit ve tehlikeye karşı azim ve kararlılıkla mücadelesini sürdürmektedir. Asil milletimizin sevgisi, güveni ve duasından aldığımız güçle 780 bin kilometrekare vatan toprağımızın, 462 bin kilometrekare mavi vatanımızın ve semalarımızın güvenliği, 82 milyon vatandaşımızın huzur ve refahı için gece-gündüz, yaz-kış, dağ-bayır demeden yurt içinde ve sınır ötesinde verdiğimiz bu mücadele, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecektir” dedi. 

Balta, sözlerine şu şekilde devam etti: 
“Cumhur ittifakı olarak Terörle mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz. Biz bu mücadelede varımızı yoğumuzu ortaya koyarken bir bakıyoruz Ana Muhalefet partisinin vekilleri bu mücadeleye tepki koyuyor.  Birgün bir başka milletvekili çıkıyor yine tepki koyuyor. Bunları benim Yomralı hemşerilerim bilmeli. Ama bizi asıl üzen bu açıklamara benim Trabzon milletvekili arkadaşlarımın ( Millet İttifakı) tek bir kelime etmemesidir. Terörle mücadeleye tepki koyan vekillere tepki gösteremiyorlar. Trabzon'da burada gelip bizi eleştiriyorlar. Bir çift sözde kendi milletvekillerine söylesinler. Ama söylemiyorlar. Bunları benim Yomralı hemşerilerim iyi bilmeli. 
Oysaki bu mücadele ortak bir ses yükselmeli. Biz bunu bekliyoruz. Yomra, Trabzon bunu bekliyor” dedi.