AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta seçim çalışmaları kapsamında Yomra'da teşkilat mensupları ile bir araya gelerek kapı kapı dolaştı. Seçim çalışmasına Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu da eşlik etti.
İlçeyi dolaşan ve sık sık vatandaşların dertlerini, sıkıntılarını dinleyen Balta, "Elbette çok güzel işler çok güzel icraatlar yaptık. 13 yılda Cumhuriyet tarihinin en büyük hizmetlerini yaptık. 7 Haziran seçimleri öncesi söyledim, düşük gelirli bir sınıftan orta gelirli ve daha önce 2023 hedeflerine 25 Bin Dolar gayri safi milli hasıladan pay alacak, fert başına pay alacak bir ülke hedefi ortaya koyduk. Biz dedik ki 7 Haziran seçimleri öncesinde biz Türkiye'deki en fazla harcama kalemi olan alt yapıyı bitirdik, yolları bitirdik, havaalanlarını bitirdik, tren yolları yapıyoruz. Hızlı tren yaptık, otoyollar, hastaneler yapıyoruz, okullar yapıyoruz. Şimdi sıra sosyal projelere sıra geldi. Her vatandaşımızı birebir ilgilendiren projeler yaptık. Çocukluktan başlayan, öğrencilikten başlayan, işsizlik iş hayatı emeklilik yani kısacası sonuna kadar toplumu ilgilendiren projeler yapacağız dedik. 7 Haziran seçimleri öncesinde belki burada biz bunları tam anlatamadık. Ama netice itibariyle bu değerlendirmede bu süreç içerisinde bunları da değerlendirdik. Şimdi 1 Kasım öncesinde seçim beyannamemizi sayın başbakanımız açıkladı. Burada her kesimle alakalı, bizim her kesimi memnun edecek ülkemizin bütçe imkanları ölçüsünde en üst düzeyde zorlanarak seçim beyannamesi ortaya konuldu" dedi.

4 Ekim de açıklanan seçim beyannamesine de değinen Balta, "Bir asgari ücretlinin Bin TL'den Bin 300 TL'ye çıkarılması önemli bir şeydir. Polislerin ek göstergelerinin 2 Bin 200 TL'den 3 Bin TL ek göstergeye çıkarılması çok önemlidir. Emeklilerin yılda Bin 200 TL ekstra para verilmesi önemli bir gelişmedir. Emekli olupta yüze 15 kesinti yapılıyordu, bu yüzde 10 indirilmişti şimdi hiç alınmayacak. Kadınlarımızın her çocuk başına 300 TL birinci çocuk, 400 TL, İkinci çocuk 600 TL üçüncü çocuk para alması önemli bir şeydir. Bunlar gibi her kesimi ilgilendirecek taahhütlerimiz seçim beyannamemiz içinde yer almakta. Bunların hepsini gerçekleştirerek daha iyi Türkiye daha mutlu huzurlu bir Türkiye için siz vatandaşlarımızın oyunu almaya geldik. Bizim 13 yılda yaptıklarımız ortada, bunların devamı için sizlerden destek istiyoruz" diye konuştu.