Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.  
Balta Mesajında; şu ifadelere yer verdi: “23 Nisan 1920 tarihi, milletimizin bağımsızlığını eline aldığı, tarihe adını altın harflerle yazdırdığı ve ülkemiz için büyük önem taşıyan Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) açıldığı tarihi gündür.  Aziz milletimiz, en zor şartlar altında dahi azim ve inancını muhafaza ederek kazandığı bağımsızlık zaferinin ardından, kendi kaderini belirlemek üzere Büyük Millet Meclisi’ni kurmuş ve Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' şiarıyla egemenlik haklarına kavuşmuştur. Meclisimiz, geçmişte nasıl ki ülkemizin istiklalini sağlamış ve istikbalini yeşertmişse bugünden sonra da milletimizin en büyük umut kaynağı olarak geleceğe güvenle bakmamızı sağlayarak yarınlarımızı güçlendirmeye devam edecektir. 
Bu Bayram Türkiye Cumhuriyetinin çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güveninde en büyük göstergesidir. Geleceğin teminatı olan çocuklarımızı; ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten insanlar olarak, kendine güvenen, girişimci, ufku geniş, milli ve manevi değerlerine bağlı gençler olarak yetiştirilmelerini sağlamak, ortak sorumluluğumuz ve hedefimizdir.  Bu sebep ile çocuklarımıza sahip çıkacak, onların yarınlara daha umutlu bakmaları için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.  
Herkesin malumu Korona virüsle mücadele kapsamında bu yıl 23 Nisan kutlamalarını daha az katılımla kontrollü bir şekilde gerçekleştireceğiz. 23 Nisan 2020 Perşembe akşamı, saat 21.00'de tüm Türkiye'yi, evlerinde ve balkonlarında bayraklarıyla 100. yıl coşkusunu, İstiklal Marşı'nı söyleyerek kutlamaya çağırıyoruz. Milli Mücadele’nin ruhunu yansıtan o mısralarla, 100. yılın heyecanını milletçe hep birlikte yaşayalım.
Bu duygu ve düşüncelerle; bağımsızlığın ve milli egemenliğin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluş yıldönümünde, bu özel günü çocuklarımıza armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha minnetle, şükranla anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın dünyanın bütün çocuklarına barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum.”