AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Kurban Bayramı nedeniyle bir kutla mesajı yayınladı. Balta mesajında şu ifadelere yer verdi.

“Bir Kurban Bayramına daha kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Öncelikle şehit ailelerimiz başta olmak üzere milletimizin ve İslam âleminin Bayramını kutluyor, huzur ve barışa vesile olmasını diliyorum. Bizim kültürümüzde bayramlar; dayanışmanın ve paylaşarak çoğalmanın ortak bir bilince dönüştüğü; her türlü sorunun birlik, beraberlik ve azimle üstesinden gelinebileceği inancının pekiştiği; hoşgörünün egemen olduğu; umudun dalga dalga yayıldığı manevi iklimlerdir. Paylaşmanın, kardeşliğin ve dayanışmanın sembolü olan Kurban Bayramına, ülkemizde yaşanan üzücü olaylardan dolayı maalesef buruk bir şekilde giriyoruz. Kaybettiğimiz şehitlerimizin acısını milletçe yüreğimizde hissediyoruz. Komşularımızdaki ateşi ülkemize taşımak, amacıyla, çileyle, fedakarlıkla yoğrulmuş kardeşliğimizi dinamitlemek isteyenlerin maşa olarak kullandıkları eli kanlı terör örgüt boş durmuyor. Eli kanlı katillerin taşeronluğuyla parçalanmak istenen bu ülke, hepimizin ebedi yurdudur. Bu ülkede huzur istemeyenlerin tüm gayretlerine rağmen, bu güzel coğrafyada, bin yıldır var olan derin kültürel bağlarımız ve manevi değerlerimizin kazandırdığı dayanışma ruhu bizleri kardeşçe ilelebet bir arada tutacaktır.

Bu bayram 12 Eylül tarihine denk geldi. Nedeni her ne olursa olsun, yapılan hiçbir darbenin meşru gerekçesinin olmadığına yürekten inanıyorum. 15 Temmuz’da yaşananları hatırlayacak olursak, Fetocu terör örgütüne karşı Adeta İkinci İstiklal Mücadelesi veren milletimiz bayrağına, devletine, ülkesine ve kendi sarsılmaz birliğine en üst düzeyde sahip çıktı. Bu süreçte bizlere düşen yegane görev milli birlik ve beraberliğimiz güçlendirmektir. Manevi duyguların en üst düzeye çıktığı bu güzel günlerin hazzını yaşayarak dostluk ve kardeşlik duygularını pekiştirmeli, savaşın, acının, gözyaşının olmadığı bir dünya için dua etmeliyiz. Milletimiz tarihte olduğu gibi bugünde vatanın bölünmez bütünlüğüne el uzatmaya kalkan terör şebekelerine asla boyun eğmeyecektir”

Bu duygu ve düşüncelerle Milletimizin ve tüm İslam aleminin ve Trabzonlu tüm hemşerilerimin Kurban Bayramını tebrik ediyor; bayramın barış, kardeşlik, huzur getirmesini Yüce Allah’tan niyaz