Bahçecik Mezarlığı'ndaki anma törenine Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut, TSYD Şube Başkanı Murat Taşkın, TGC Mali Saymanı Osman Şişko ve meslektaşları ve arkadaşları katıldı.

Gazeteci arkadaşları, Muharrem Kaya’nın Trabzon basınının emekçilerinden biri olduğunu ve örnek gösterilecek gazeteciler arasında yer aldığını, kendisini her zaman saygı ile andıklarını söyledi. Kaya için düzenlenen anma töreninde geçmişte kendisiyle yaşanan anılar tazelendi. Anma okunan dualarla sona erdi.

Muharrem Kaya Kimdir?

1958 doğumlu Trabzon doğumlu Muharrem Kaya, gazetecilik yaşamına 1985 yılında Karadeniz Gazetesi'nde başladı. Daha sonra sırasıyla Kuzey Haber, Türkiye Gazetesi ve İhlas Haber Ajansı'nda uzun yıllar görev yapan Kaya, 2002 yılında emekliye ayrıldıktan sonra Karadeniz Gazetesi'nde bir süre daha görev yaptı. ‘Kral’ lakabı ile anılan Muharrem Kaya meslek hayatı boyunca birçok önemli haberi ve olayı kamuoyuna duyurdu.

2005 yılında üst solunum yolu hastalıkları şikayetiyle kaldırıldığı KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde, hayata gözlerini yumdu.