Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 19 Ekim Muhtarlar Günü vesilesiyle Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkan Vekili Muhittin Eyüpoğlu, Ortahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Selami Durmuş ve beraberlerindeki muhtarları makamında kabul etti. 

Ziyarette yaptığı değerlendirmede Büyükşehir Belediyesinin dairelerinin kapılarının vatandaşların ihtiyaçlarına ve muhtarların hizmette öngördüklerine bağlı olarak 24 saat esaslı olarak muhtarlara açık olduğunu ifade eden başkan Gümrükçüoğlu, muhtarların yerel demokrasinin en iyi temsilcileri olduğunu söyledi.

MUHTARLAR EN YAKIN MESAİ ARKADAŞIMIZDIR 
Değerlendirmesinde muhtarların kendilerinin en yakın mesai arkadaşları olduğunu vurgulayan Gümrükçüoğlu, “Muhtarlarımız halkımızın derdini, mahallelerimizin ihtiyaçlarını direk bize iletenlerdir. Malumunuz olduğu üzere Trabzon, 2014 mahalli seçiminden sonra büyükşehir statüsünde hizmet etmeye devam ediyor. Bu münasebetle ülke genelinde bulunan 50 bin 259 köy ve mahalle muhtarının 692’si mahalle muhtarı olarak şehrimizde hizmet ederken, Büyükşehir Belediyesinin tüm dairelerinin kapısı vatandaşlarımızın ihtiyaçlarınıza bağlı olarak, hizmetlerde ön gördüklerinize bağlı olarak 24 saat esaslı sizlere açıktır. Bizlerde sık sık muhtarlarımızla bir araya gelerek mahallemizin sorunlarını değerlendiriyor ve çözüm yollarını planlıyoruz” dedi.

Muhtarların yerel demokrasinin en iyi temsilcisi olduğuna dikkat çeken Gümrükçüoğlu sözlerini özetle şu şekilde tamamladı: “Bizde yerelde temsilciyiz siz de yerelde temsilciniz. Halkın oylarıyla seçilerek hizmet ediyorsunuz. Halkı temsil eden sizlerin yerel demokrasinin en iyi temsilcileri olduğunuzu hep görüyor, biliyor ve yaşıyoruz. Bunun bilincinde olan sizleri de ayrıca tebrik ediyoruz. Gayretlerinizden ötürü sizlere özellikle teşekkür ediyorum. Demokrasinin yerele yayılmasında en iyi fonksiyonları gören sizlere bu günü tahsis eden, sizleri halkın birinci temsilcisi olarak tüm kurumlarla kol kola, omuz omuza hizmet vermeye devam ettiren, sizlerin hizmetini en iyi takdir eden devletimizin başkanı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın recep Tayyip Erdoğan’a bu tasarruflarından ötürü hepimiz adına saygılarımızı sunarken sizlere de ailelerinizle birlikte huzurlu ve sağlıklı uzun hizmet yılları temennisiyle saygılarımı sunuyorum.”

Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkan Vekili Eyüpoğlu, Ortahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Durmuş da yapılan çalışmalar ve desteklerinden ötürü Başkan Gümrükçüoğlu’na teşekkür ettiler.

MUHTARLAR GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI 
Öte yandan 19 Ekim Muhtarlar Günü Trabzon’da düzenlenen törenle kutlandı. 19 Ekim 2015 tarihli Başbakanlık Genelgesiyle kutlanmaya başlanılan muhtarlar günü için Trabzon Valiliği Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Törene Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Muhtarlar Federasyonu Başkan Vekili Muhittin Eyüpoğlu, vali yardımcıları, ilgili kurum müdürleri ve muhtarlar katıldı.

İstiklal Marşının okunması ve saygı duruşunun ardından Muhtarlar Federasyonu Başkan Vekili Muhittin Eyüpoğlu tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Törende günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Vali Yücel Yavuz, “Yönetim anlayışımızda, vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının seçilerek milletimizin tercihine, teveccühüne, itimadına mazhar olma makamı olan muhtarlıklarımız olduğu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadır. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Ayrıca, 186 yıllık yönetim tecrübesiyle muhtarlık müessesesi, çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yüklenmiş bulunmaktadır. Bu vesileyle, gerek milleti gerekse devleti temsil etmek görevini yürüten muhtarlarımıza yapmış oldukları hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. İlimizde görev yapan 692 mahalle muhtarımızın ve tüm halkımızın ′Muhtarlar Günü′nü en kalbi duygularımla kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Muhtarlar Federasyonu Başkan Vekili de yaptığı konuşmasında muhtarların yerelde hizmetlerin en iyi şekilde yürütülmesi için önemli görevler üstlendiğini söyledi.