TÜM Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Metin Kaya AKSA’nın sadece elektrik sattığını belirterek, kırsal kesimdeki mahallelerde para almak için özellikle ve kasıtlı olarak bu kurumun elektrik kestiğini söyledi. AKSA’nın kesme bağlama parası da alamayacağını ifade eden Kaya, “Ama yasa dışı sırf bu parayı almak için elektrik kesiyorlar” dedi.

AKSA’nın elektrikle ilgili köylerde yaşanan hiçbir sorunla ilgilenmediğini belirterek, “AKSA sadece elektrik satıyor Bunu da yüzümüze baka baka söylüyorlar. Başka bir şey yapmıyorlar. AKSA köylerde para almak için elektrik kesiyor. Bütün çabalarımıza rağmen AKSA’ya hiçbir adım attıramadık. Şehirde vatandaş otomatik talimatla ödeyebiliyor ama köylerde bunu yapıyorlar. AKSA elektriği kesiyor ama elektriği kesme bağlama parası almaya hakları yok. Muhtarlarımızın köylüyü bilinçlendirmesi gerekir. AKSA kesme bağlama parası alamaz. Sırf bu parayı almak için elektrik kesiyorlar. Elektriği kestiğini beyan ediyor, Arsin’e gidin diyorlar. AKSA yetkilileri köye elektrik kesmeye gelmişse ellerinde el terminalleri var. Adam köye gelip elektriği kesmişse kesmeyi geldiği yerin koordinatı var. Yüzde 90’ı köyde insan yok diye hiçbir yere gitmeden köyde nokta atışı yapıp elektriği kesiyor. Koordinat yoksa yasal olarak elektrik kesilemez. Kestiğini beyan ediyor, gelip kesmediği halde bir de kesme bağlama ücreti almadan bu sefer kaçak elektrik kullanmış gibi arada çıkan faturayı iki üç fazlasını mal ediyor. İnsanlık hizmet dışı bir durumdur” şeklinde konuştu.

Muhtarların önceki yıllara oranla çok büyük sıkıntıları olduğunu kaydeden Kaya, “En başta köyden mahalleye geçmiş olan mahallerimizde TEDAŞ’ın elektrik sıkıntısı var. Kış geliyor, kar yağacak. Kışın köylerde 4 hafta elektrik almadığımız zaman olacak. TEDAŞ yetkilileriyle temas halindeyiz. Ama gevezelik yapmaktan bir adım ileriye gidemedik. Köylerin kritik bölgelerini şimdiden tespit edip uyarılarda bulunmalıyız” dedi.