Hafta sonu Ankara'da Genel Başkan Hüseyin Akdeniz'in başkanlığında yapılan yönetim kurulu toplantısında Aktürk genel başkan yardımcılığı görevine getirildi. Aktürk Trabzon'un tarihinde ilk kez

Ankara'daki Muhtarlar Konfederasyonu Yönetimine giren muhtar oldu.

Yeni görevin kendisine yeni sorumluluklar getirdiğini ifade eden Aktürk, "Sadece Trabzon'un değil bölgenin sorunlarını Ankara'ya taşıyarak çözüm bulunması için elimden geleni yapacağım. Bizler bu göreve kendi yeterliliğimiz dışında Trabzon'un ve bölgenin gücüyle geldik. Bu nedenle sorumluluğumuz çok fazla" dedi.

Muhtarların görev bölgelerindeki sorunların çözümünün koordineli bir şekilde ortadan kaldırılabileceğine inandığını dile getiren Soğuksu Mahallesi Muhtarı ve Muhtarlar Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Bekir Aktürk, "Muhtarlarımızın en önemli sorunu olarak özlük hakları önümüzde duruyor. Bu konuda konfederasyon olarak gerekli düzenlemelerin yapılması için girişimlerimiz olacak. Yeni çıkacak olan yerel yönetimler yasasında muhtarların görevinin yeniden düzenlemesi ve daha aktif hale getirilmesi için konfederasyon olarak görüşmelerimiz sürüyor. İnşallah kısa bir süre içerisinde bu çabalarımızdan bir sonuç alacağız" diye konuştu.

Bölgedeki muhtarların sesini Ankara'ya taşıyacaklarını kaydeden Aktürk, "Sadece Trabzon'un değil çevre il ve ilçelerin muhtarlarıyla birlikte toplantılar düzenleyerek ortak bir yol haritası belirleyeceğiz. Sorunların neler olduğunu belirleyerek ne yapılması konusunda muhtarlarımızın neler istediğini belirleyerek bu isteklerin Ankara'ya taşınması ve çözümlenmesi için gecemizi gündüzümüze katarak çalışacağız. Bölgedeki muhtarlarımızın artık Ankara'da bir temsilcileri olacak" ifadelerine yer verdi.