AK Parti iktidarı ile Trabzon’un büyük bir ivme kazandığını, sadece merkezinin değil tüm ilçelerinin birçok alanda milyonluk yatırımlarla atağa kalktığını, önceleri ilçelerden merkeze olan göçün ilçelerin kalkınmışlık düzeyinin artması ile tersine döndüğünü belirten Bilgin, ‘Halkımız AK Parti iktidarına destek verdikçe Trabzon’umuz yatırımlarla şaha kalkmaya devam ediyor.Sahil yolu, tanjant yolu, yapımı devam eden Kanuni Bulvarı, Akyazı Spor Kompleksi, kentsel dönüşüm projeleri, yerel yönetimlerde halkın hizmet alımının modernleşmesi ve kolaylaşması gibi önemli hizmetler AK Parti iktidarı ve AK belediyecilik sayesinde Trabzon’a gelecek dönemde de bu hizmetler hızla artarak devam edecektir. Trabzon halkının iktidarımıza verdiği destek bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da artarak devam edecektir. Çünkü halkımız istikrardan yana, hizmetten yanadır.

Trabzon insanı vefalıdır ve kendisine hizmet veren, değer verenleri yarı yolda bırakmaz. Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun ifade ettiği ‘Demiryolu, Arsin Yatırım Adası, ikinci pist ve güney çevre yolu gibi önemli ve büyük projelerle Trabzon Türkiye’nin en önemli çekim merkezi halini alacaktır’

ARSİN’DE HİZMETLER TAKTİRE ŞAYAN

İlk olarak Arsin Belediyesi’ni ziyaret ederek Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen ile görüşen Bilgin Trabzon’un en hızlı gelişen, büyüyen ve değişen ilçesi olan Arsin’de bu başarıda halktan aldığı büyük destekle yoluna devam eden Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen’i taktir ettiğini belirtti.

Bilgin yaptığı sahil çalışması ile sadece Trabzon’un değil Türkiye’nin en güzel sahillerinden biri ile Arsin’i kavuşturduğunu belirterek ‘Erdem Şen kardeşimiz Arsin’in yaşayanları ve teşkilatlarıyla olan uyumu neticesinde önemli başarılara imza attı. Arsin’e yüksekokul kazandırdı. Meslek yüksekokulu kazandırdı. Sahil projesi tüm ilçe belediyelerinin gıpta ile baktığı bir proje oldu ki bu projesi ile Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da taktirini kazandı. Şimdi de yatırım adası projesi ile Arsin’i Trabzon’un yatırımda çekim merkezi haline getirecek bir proje için kolları sıvadı. Arsin halkı çok şanslı. Başkan’ın Şen’e ve ona bu gücü veren Arsin halkına teşekkür ederim’ dedi. 

SÜRMENE’DE MARKALAŞMAYA ÖNEM VERİLMELİ

Trabzon’un Sürmene ilçesini ziyaretinde esnaf ziyaretleri yapıp vatandaşlarla sohbet eden Bilgin bu dönem göreve gelen belediye başkanı Rahmi Üstün’e de başarı dileklerinde bulundu. Kısa sürede hazırladığı projeler ve yaptığı atılımlar ile Sürmene’de bugüne kadar yapılan birbirinden önemli hizmetleri kat kat arttıracağından emin olan Rahmi Üstün gibi bir başkanı olduğu için Sürmene halkının da çok şanslı olduğunu dile getiren Bilgin ‘Sürmene’miz yetiştirdiği önemli isimler ile, geçmişin ilim bilim irfan yuvası olma özelliğini taşıyor. Bunu geleceğe de en iyi şekilde taşıyacaktır.

Sürmene tersanesinin önemi büyük. Bazı talihsizlikler nedeniyle biraz yavaş ilerleyen bu proje bölgemiz ve ülkemiz açısından önemli. Belediye Başkanımızda bu projenin üzerinde duruyor. Tersane istenildiği şekilde hayata geçirildiğinde Sürmene istihdamın beşiği Türkiye’nin gururu olacaktır. Ayrıca Sürmene Pidesi ve Sürmene bıçağının namı da ülke sınırlarını aşmıştır. Gelişmiş ülkeler özellikle markalardan önemli katkılar sağlamaktadır. Sürmene’de bu iki önemli markasıyla ilçesine ve şehrine önemli katkılar sağlayabilir. Profesyonelce bu konunun üzerinde durulması gerekir’ dedi. 

TRABZONSPORUMUZA HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKALIM

Bir zamanlar yöneticilik yaptığı Trabzonspor’u da ziyaret ederek As Başkan Ali Kemal Başaran ve kulüp yöneticileri ile bir araya gelen Bilgin ‘Şanlı geçmişi ile Anadolu’nun ağabeysi olan Trabzonspor’umuz profesyonel yapısı ve muhteşem oyuncuları ile geleceğe emin adımlarla ilerlemektedir. Tabi ki bu takımı var eden taraftarlarımız iyi skorlar beklemektedir. Birbirine yeni uyum sağlayan takımımızın iyi sonuçlar elde edeceğinden şüphem yoktur. Şehrimizin tüm bireylerinin en önemli markamız olan Trabzonspor’a sahip çıkmaları gerektiğini düşünüyorum’ şeklinde konuştu.

ÇARŞIBAŞI KAPTANLAR DİYARI

Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz ile bir araya gelen ve ilçeye yaptığı önemli hizmetlerden ötürü teşekkür eden Bilgin, ‘Burası kaptanlar diyarı Çarşıbaşı. Türkiye’nin birçok liman kentinde kaptanlara nereli olduklarını sorun mutlaka Çarşıbaşı’ndan birden fazla isim karşısına çıkacaktır. Bu manada ilçe kendi alanında bir marka olmuştur. Bunun analizi iyi yapılıp, Çarşıbaşı’nda denizcilik üzerine gidilirse Büyük liman Bölgesi’nde Çarşıbaşı’nın yıldızı parlamaya devam edecektir. Bizde bu manada gereken tüm desteği vereceğimizi Başkan Yılmaz’ın yanında tüm Çarşıbaşı halkına söz veriyoruz’ ifadelerini kullandı.