AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Müminhan Bilgin Türkiye’ye tuzak kuranların, kendi tuzaklarında boğulacaklarını belirterek ‘Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne yapılacak her saldırı misliyle karşılığını alacaktır’ dedi.

Önceki gün Çağlayan Adliyesi’ne yapılan hain saldırıda rehin alınıp vurularak şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz’a Allah’tan rahmet kederli ailesine başsağlığı dileyen AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Müminhan Bilgin terörü lanetledi.

Bilgin şunları söyledi, ‘Türkiye üzerinde son dönemlerde oynanan oyunun adı istikrara ve barışa darbe vurmaktır. Her seçim öncesi bu tür hain plan ve oyunlarla ülkemize zarar vermeye çalışanların kim olduğu da neden zarar vermek istedikleri de apaçık ortadadır. Neden birçok Avrupa ülkesi kriz ile boğuşurken Türkiye mutlu ve refah, neden Ortadoğu’da istenildiği zaman ortalık kan gölüne çevrilirken Türkiye’de insanlar huzur içinde yaşıyor, neden birçok ülkede herkes kendi derdine düşmüşken Türkiye mazlum milletlerin sesi oluyor, neden Türkiye Başbakan’ının, Cumhurbaşkanının arkasında dimdik durup her seferinde ona olan desteğini arttırıyor. İşte Türkiye üzerinde oyun oynayanların tek amacı bu huzuru bozmak, Ortadoğu gibi Türkiye’yi da kışkırtıp ortalığı kana bulamak. Bu amaç uğruna, Türkiye’yi bölmek uğruna anlamsız bahaneler üretilerek dün yapılan eylem sonucu Savcımız şehit edilmiştir. Bunu yapanları ve teröre destek verenleri şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Türkiye Cumhuriyeti’ndeki huzur, barış ve istikrarı bozmaya yönelik bu saldırılar kesinlikle amacına ulaşamayacaktır. Hain saldırıda hayatını kaybeden savcımız Mehmet Selim Kiraz’a Allah’tan rahmet kederli ailesine, hukuk camiasına ve tüm Türkiye’ye başsağlığı dilerim’ ifadelerini kullandı.