AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Müminhan Bilgin gelecekte Türkiye’yi bekleyen en önemli tehdidin internet, bilişim, yazılım, iletişim ve teknolojide yaşanacak güvenlik zaafları ve kamu ile özel sektörün bu konudaki zararları olacağını ifade etti.

AK Parti iktidarı ile Türkiye’nin telekomünikasyonda dev hamleler yaptığını ve altyapısının 4. nesil internete hazır hale geldiğini kaydeden Bilgin ‘Bizde görev aldığımız kurumlarda Türkiye’nin haberleşmede Avrupa ülkelerinde bile olmayan hız ve teknolojiyi kullanması için gayret gösterdik. Bunu başardık. GSM şirketleri bugün reklamlarında Türkiye’de ki teknolojinin ABD’den den hızlı olduğunu gösteren değerlere yer vermektedir. Bu gurur vericidir. Fakat yeterli değil, gelecekte bu alanda büyük kazanımların yanında savaşların, saldırıların, güvenlik açıklarının yaratacağı kaoslar bekleniyor. Bunun içinde ülkemizde siber güvenlik alanında ilgili birimler hızla kurularak bir bakanlık veya genel müdürlük birimi altında toplanmalı. ABD, Almanya, İran ve İngiltere gibi ülkeler bu birimin bakanlığını kurdu. İktidarımızda en kısa sürede bu alanda harekete geçecektir’ dedi.

 TRABZON’U BU ALANDA ÖNE ÇIKARABİLİRİZ
 
 Bilgin Trabzon’a bu alanda bir branş üniversitesi açılabileceğinin altını çizerek şöyle devam etti. ‘Trabzon’un evladı olarak bilim ve teknolojiye yatkın bir nesiliz. Ve Trabzon gençlerinin bu çağa, eğitimli, alanlarında yetiştirilmiş bireyler olarak geçiş yapmasının mümkün olduğunu belirtmek isterim. Türkiye’de TÜBİTAK 270 projeye destek vermiş bunlardan 28’ini KTÜ Elektronik ve Haberleşme Bölümü almış. Buda gösteriyor ki bölgede potansiyel var. Biz bu alana eğilim göstermeliyiz, geleceğin yazılım teknolojisi için, bilişim teknolojisi için internet güvenlik sağlayıcıları için Trabzon’u bu alanda branşlaştırıp açılacak yeni devlet üniversitelerini uzmanlaştırıp çok profesyonel bir bilim yuvası inşa edebiliriz. Öyle sırf açmak için değil ihtiyaç duyulan bir bölümü açarak Trabzon’u bu alanda Türkiye’nin hatta dünyanın dikkat çeken şehri yapabiliriz. Uzmanlık alanım olan bu konuda gereken her girişimi yapıp Trabzon’umuza bu kazanımı sizlerin de desteğiyle sağlamayı çok arzuluyorum’