AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Müminhan Bilgin 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü’nde şehitleri andı, Trabzon’un eğitimde bölgenin abisi, Türkiye’de yüz akı olduğunu ifade etti.

Aday adaylığı süreci ile ilgili çalışmalarını aralıksız sürdüren AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Müminhan Bilgin mezunu olduğu Karadeniz Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Bölüm Başkanı Prof.  Dr. İsmail Aktaş’ı ziyaret ederek sağladıkları başarılardan ötürü tebrik etti. Türkiye’de TÜBİTAK’ın onayladığı 330 projeden 27’sinin KTÜ EEB’ye ait olduğunu belirten Bilgin, “Hayata geçmesi çok mümkün olan projelerin hazırlanmasında emeğe geçen hocalarımız ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. KTÜ’nün en başarılı bölümlerinden olan Elektrik Elektronik Bölümü’nün üniversite sanayi işbirliği noktasında önemli projeler geliştirdiğine şahidiz. Bilgisayar bölümündeki laboratuvarları gezdiğimizde çağın gerektirdiği teknik donanımlara sahip olduklarını görmek bizi ayrıca memnun etti. İnovatif ve sanayi yatırımcılarının önünü açabilmek için üniversite her anlamda göreve hazırdır’ dedi.

İKİNCİ ÜNİVERSİTE GELECEK


Bilgin şöyle devam etti, ‘Trabzon bölgede KTÜ ile tüm illere abilik yapmış, komşu illerdeki birçok fakültenin ve üniversitenin kuruluşunu gerçekleştirmiş önemli bir eğitim yuvasıdır. Ve KTÜ’nün önemi her geçen yıl daha da artmaktadır.  Bölge illerde yavrulayarak, o illerin gelişmişlik seviyesini yukarılara çıkaran KTÜ’nün artık Trabzon’da da ikinci bir üniversiteye abilik etmesi gerekmektedir.

 Gerekli altyapı ve kadro sağlandığı taktirde bizler ikinci üniversitenin ilimize kazandırılması noktasında tüm gücümüzle gayret göstereceğiz. Zaten partimizin mevcut kadroları ve teşkilatları da bu manada önemli girişimlerde bulunmuşlardır’ ifadelerini kullandı.

ÇANAKKALE DESTANSI BİR ZAFERDİR

Aday adayı Bilgin 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nın 100. Yıl dönümü dolayısıyla da açıklamalarda bulunarak " Çanakkale Deniz Zaferi, eşsiz bir kahramanlık destanıdır. Birlik ve beraberlik içinde omuz omuza mücadele eden Mehmetçiklerin, "Çanakkale Geçilmez" nidasıyla tarihin akışını değiştirdiğine, tarihe yeni bir yön tayin etmişlerdir
Millet olarak bizler, bu mukaddes toprakları bize emanet eden, kanıyla, canıyla bu toprakları vatan kılan her bir şehidimizi daima minnet ve şükranla anacağız. Şehitlerimizin aziz emanetini ebediyen koruyacak, bu emaneti çok daha yükseklere taşımak için var gücümüzle mücadele edeceğiz. Bu düşüncelerle, Şehitleri Anma Günü olarak kabul ettiğimiz Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıldönümünde, başta Anafartalar Komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ebediyete intikal eden bütün şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.