Babasının davetiyle ilk Müslümanlar arasında yer aldı. Babasının Hz. Peygamber’le (s.a.s.) Medine’ye hicret etmesinin ardından o da hicret etti. Hicretin ikinci yılında Hz. Peygamber’le (s.a.s.) evlendi. Hz. Peygamber (s.a.s.), hanımları arasında Hz. Hatice’den (r.a.) sonra en çok onu sevmiş, dünyada en çok kimi sevdiği sorusuna karşılık olarak onun adını vermiştir. 

 Amr b. Âs’dan (r.a.) rivayet edildiğine göre o şöyle demiştir: Rasûlüllah’a (s.a.s.) geldim; “Ey Allah’ın Resûlü, insanların hangisi sana daha sevimlidir?” dedim. Rasûlüllah (s.a.s.): “Âişe” buyurdu. Ya erkeklerden? dedim. “Onun babası”. Sonra kim dedim “Ömer” buyurdular (Buhârî, Meğâzî, 64). Hz. Âişe (r.a.) , Hz. Peygamber (s.a.s.) vefat ettiği zaman O’nun sünnetini en iyi bilen, anlayan ve muhafaza eden sahâbilerin başında yer alıyordu. Hz. Peygamber’den (s.a.s.) sonra kırk yedi yıl daha yaşadı ve altmış beş yaşında Medine’de vefat etti.

GÜNÜN DUASI: “Allah’ım! Beni amellerin ve ahlakın en güzeline kavuştur. Onların en güzeline ancak sen ulaştırırsın. Beni kötü işlerden ve kötü ahlaktan muhafaza et. Bunlardan ancak sen koruyabilirsin.” (Nesâî, İftitâh, 16)

GÜNÜN SÖZÜ: O ki, sedâsına yandıkça bütün mahlûkat, Arş-ı Alâ’da ezel kasrına çıkmış yedi kat, Geriyor hüsn-i ilâhîsine atlas perde... En güzel vuslatı tattırmak için mahşerde Bize, gündüz gece, zehrettiği hicrâna şükür. Faruk Nafiz Çamlıbel

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İFTAR SONRASI RAMAZAN SOKAĞI ETKİNLİKLERİ: 
 Kur’an-ı Kerim Tilaveti, Şerbetçi, Yüz Boyama, Palyaço, Kördüğün Tiyatro Oyunu, İbiş Kukla Gösterisi