Turizm İşletmeleri ve Seyahat Acenteleri Derneği (TİSAD) Başkanı Murat Çavga, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Çavda, Kadınlar Gününün tarihine vurgu yaptığı açıklamasında, “Bilindiği üzere kadınlar gününün ortaya çıkışı 1857 yılında  çalışan kadınların iş koşullarını iyileştirmesi için grev  yapışı ve bu grev sonucu 130 kadın işçinin yaşamını yitirmesine dayanmaktadır” ifadelerini kullandı. 

Çavga, açıklamasına şu şekilde devam etti:
“Bu bağlamda son yıllarda turizm sektöründe çalışan sayısı hızla artmakta fakat artan bu çalışan sayısında bayanların oranı da hızla düşmektedir. Yapılan araştırmalara bakıldığında bu azalışın en önemli sebebinin turizm sektöründe çalışan bayanların Taciz ve mobingle karşı karşıya kalmasıdır. Oysaki Bütün sektörlerde olduğu gibi turizm sektöründe de kadınlar çok önem arz etmektedirler.

çünkü Kadın, estetik demektir. Bugün, Anadolu’da evini-bahçesini rengarenk dizayn eden, misafirine hizmet eden, yemeğini-yatağını yapan kadındır. Kadın eli değmiş Bir otel, acente yada restoranı düşündüğümüzde, kadınların estetik bağlamında hem işyeri düzeni hem de iletişim becerisi direk göze çarpmaktadır.

Bu bağlamda turizmin hızla geliştiği bölgemizde turizm alanında kadın girişimcilerin ve çalışanların sayısının artmasını umut eder Doğumdan ölüme kadar her hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan, cennetin ayakları altında olduğu müjdelenen değerli kadınlarımızın bu özel gününü yürekten kutluyorum”