TSİAD yönetim Kurulu Adına Başkan Murat Çavga turizm haftası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

41. Turizm Haftasını Türkiye genelinde kutlamaktayız. Toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak, halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacı ile turizm haftasını her yıl çeşitli etkinliklerle kutlamaktayız.

Turizm, günümüzde dünyanın en hızlı gelişen sektörlerinden birisidir. Ülke ekonomisine yaptığı katkının yanı sıra, insanlar arasında dostluk duygularının gelişmesine yardımcı olan turizm sektörü, ekonomik gelişme açısından vazgeçilmez bir değer haline gelmiştir. 

İlimizin, bölgemizin hepinizin bildiği üzere malum Türkiye içerisinde değil Dünya üzerinde de özel bir yeri ve önemi var. İnşallah 2017 yılında turizm bir canlılık yaşanması temennisiyle bu haftayı kutluyoruz. Bir hafta boyunca sürecek olan etkinliklerimiz ile bölgemizde dikkat çekmek, bölgemizin doğal güzelliklerini göz önüne sermek için elimizden gelen tüm çalışmaları yapıyoruz.

Körfez ülkelerinde ki popülerliğimiz hala devam etmekte. İç pazarda da şehrimiz en çok merak ve tercih edilen destinasyon konumunda. Bu durum bizim için büyük bir şans. Çünkü imkanlarımız(doğal güzelliklerimiz, ulaşılabilirliğimiz, güvenliğimiz vs..)  hatalarımızdan daha fazla. Onun için hala tercih ediliyoruz.  bizler turizm dinamikleri,  hatalarımızın imkanlarımızın önüne geçmesini engellemek durumundayız. Şehrin tüm dinamiklerinin el ele vererek koordine edeceği bir turizm geleceği bu imkanlarımızı uzun vadeli kullanılabilir hale getirecektir. Biz tisad olarak bu süreçte üzerimize düşen her görevde hazırız.  
Bu duygu ve düşüncelerle  turizm sektöründe faaliyet gösteren tüm emekçilerimizin ve kurumlarımızın Turizm Haftasını kutluyorum. Turizm sektörü mensuplarına ve bu alanda hizmet üreten işletmecilerimize ve vatandaşlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyor, 2017 yılı turizminin ülkemiz ve ilimiz turizmi açısından başarılı bir yıl olmasını diliyorum.