İlçedeki bir düğün salonunda gerçekleştirilen organizasyonda, Zorluoğlu’nun yanı sıra, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, AK Parti İlçe Başkanı Şaban Bıyık, partinin kuruluşundan bu yana çeşitli kademelerde görev almış partililer, muhtarlar ve STK temsilcileri de hazır bulundu. 

Programa katılanlara hitap eden Zorluoğlu,     Araklı’da karşılaştığı manzaranın, AK Parti teşkilatındaki birlik ve beraberliği çok iyi yansıttığını söyledi.

Mevcut ortamın seçime kadar devam etmesini dileyen Zorluoğlu, “İnşallah Araklı geçmişte olduğu gibi yeniden partimize en büyük desteği vererek, Türkiye’de rekor kıracak. Yeni bir dönemin arifesindeyiz. 31 martta gerçekleştirilecek seçimin özelliği; yeni hükûmet sistemi içerisindeki ilk seçim olmasıdır. Seçimin ardından yeni sisteme tam anlamıyla geçmiş oluyoruz. Yerel seçimlere, genel siyaseti etkileyecek bir önem atfediliyor. İnanıyorum ki; Trabzon ve Araklı, Sayın Cumhurbaşkanımıza desteğini sürdürecektir” dedi.

Konuşmasının devamında özgeçmişini aktardığı davetlilere, Van Valiliği ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği görevleri sırasında şehirde gerek terörle mücadele gerekse belediyecilik anlamındaki hizmetleri ve projelerinden de söz eden Zorluoğlu, “Belediyecilik bizim işimiz diyoruz. Yeni belediye mevzuatının hazırlanmasının yanı sıra, sahada da en son Van’da belediyecilik anlamında güzel hizmetler ortaya koyduk. Araklı’da ilçe belediye başkan adayımız büyükşehirde de inşallah biz seçildiğimizde beraber çalışacağız. İlçe belediye başkanları ekibimizin en kıymetli parçaları olacak. Büyükşehir belediyesinin kaynaklarını adalet ve hakkaniyet içerisinde Araklı için de kullanacağız. Burada başkanımız yaptığı çalışmaları ayrıntılı şekilde anlattı. Eksik kalan hizmetleri de inşallah el ele, omuz omuza tamamlayacağız. Bayburt yolunu da kent meydanı da deniz kenarındaki yaşam alanlarını da halk plajlarını da inşallah birlikte Araklı’ya kazandıracağız” diye konuştu.

Seçim öncesinde de göreve gelmesi durumunda seçimden sonra da kendisini Araklı’da daha çok görebileceklerini ifade ettiği katılımcılara, önemli bir seçim arifesinde olduklarını anımsatan Zorluoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Asla rehavet olmamalı. Herkesin mutlaka bu seçimin önemini, çevresine, akrabalarına, iletişim halinde olduğu herkese izah etmesi lazım. Bu anlamda şu an burada bulunan hanımefendileri çok daha coşkulu ve heyecanlı görmekten büyük memnuniyet duyuyorum. İnşallah el birliğiyle, gönül gönüle, omuz omuza, büyük bir gayret ve heyecanla 31 marta kadar gece gündüz demeden hep birlikte çalışacağız. Allah’ın izniyle Trabzon’da rekor bir oyla seçimi kazanacağız. Hepinize şimdiye kadar ki büyük gayretleriniz için teşekkür ediyorum.”

AK Parti İl Başkanı Haydar Revi de yaklaşık 3 aylık çalışma sonucunda adaylarını belirlediklerini kaydederek, “Adaylarımız Sayın Genel Başkanımızın katıldığı aday tanıtım toplantımızda açıklandı. Bunun üzerine söyleyecek bir sözümüz yok. Yoğun şekilde çalışmaya başladık. Hem seçim hem de yatırım çalışmalarımız devam ediyordu. 8 aralıkta büyükşehir belediye başkan adayımız Murat Zorluoğlu da aramıza katıldı. Yoğun şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu süreçte yanımızdan ayrılmayan ve bundan sonra da bizlerle birlikte olacak aday adaylarımıza da teşekkür ediyoruz. Seçime kadar ki dönemde de hiçbir yere gidemezler. Onlara da görevler yazıyoruz. Partimize büyük bir destek var. Bu seçimde inşallah Trabzon’da ve Araklı’da rekor kıracağız. Ancak Araklı’da bir eksiğimiz var. Sandığa gitme oranı düşük. Sandığa gidelim, gitmeyenlerin de gitmesin sağlayalım ki demokrasi tam olarak tecelli etsin” ifadelerini kullandı.

AK Parti’nin kuruluşundan bu yana hemşirelerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve kendilerine olan desteklerinden dolayı kendilerine müteşekkir olduklarını belirten Araklı Belediye Başkanı Çebi ise, el ele, kol kola 31 Mart yerel seçimlerinde büyükşehir belediye başkan adayı Murat Zorluoğlu’na destek vereceklerini söyledi. 

Program konuşmaların ardından verilen kahvaltıyla sona erdi.