61SAAT HABER SERVİSİ - Cumhur ittifakının, AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu, bugün CNN Türk'te canlı yayına katılarak soruları yanıtladı. Zorluoğlu, Trabzon'da projeleri arasında ilk sıraya trafiği koyduğunu açıkladı. Zorluoğlu, 
"Bizim önceliklerimiz, halkımızın öncelikleri.. İlk öncelikli projemiz ulaşım ve trafik alanında olacak. İlk uğraşacağımız konu da Trabzon’da toplu taşımada çığır açacak hafif raylı, tramvay olacak. Ulaşım mastır planı ve çok sayıda otopark yapımı, trafiğe doğrudan etki edecek yeni yollar gibi dikek, kuzey güney istikametinde yeni bağlantı yolları.. Trafiği rahatlacak mahiyette projelerimiz olacak inşallah… " dedi. 

Zorluoğlu,  "Seçmen bizden kampanya süresince daha fazla halkın içerisinde bir belediye başkanı olarak bizi görmek istiyor. Kapınınv e gönüllerin halka açık olduğu belediye anlayışı istiyor.
O nedenle bizde Trabzon’da en önemli yeni belediye anlayışımız diyerek başladık. Gönül belediyeciliğinden daha ulaşılabilir belediye yönetimi, ulaşılabilir bir başkan anlıyorum.
Halkın arasında, sokakta caddede, tesadüfen karşılaşılabilen belediye başkanı olmak arzusundayız. Benim anlayışımda bunlar önemli yer tutacak. Adalet ve hakkaniyetle yönetim anlayışımızın önemli parçası olacak.
Biz inşallah 1 Nisan’da göreve başlarsak, 807 bin Trabzonlu hemşerimizin belediye başkanı olacağız. Herkesi kucaklayacağız…


İletişim çağında yaşıyoruz. İletişimi, aşağı, yukarı, yana doğru yani sadece vatandaşla değil, kamu kurumları, digger belediyeler ve stklarla iletişim kanallarının açık tutulması lazım. İstişare ile yönetme bence iyi belediyeciliğin temelini oluşturur..
Biz geleneksel yöntemlerle kampanyamızı yaptık ama aynı zamanda modern yöntemler kullandık. Vatandaşımızla yüz yüze konuştuk, ama STK’larla istişare ettik. Kamu kuruluşları ve belediyelerle bir araya  geldik. Sosyal medyayı etkin şekilde kullandık. Tanınırlık, görünürlük anlamında Trabzon’da epey bir mesafe kat ettik.
Trabzon'da iyi bir sonuç bekleniyoruz. 2014 seçimlerinin  üzerinde oy bekliyoruz. Türkiye genelinde de partimizin başarılı bir netice alacağına inanıyoruz. 
Sayı olarak projelerimizi vermedik ama çok önemli projelerimiz var. İnsanların bire bir sorunlarını aktarması neticesinde projelendirdik. Hazır projeyle Trabzon'a gelmedik. Sayı olarak önemi yok ama içerik olarak nitelik olarak Trabzon'da halkımızın sorunlarını çözecek projelerimiz var" dedi. 



ZORLUOĞLU: ARAP TURİSTİ RİSKLİ GÖRÜYORUZ.. BİR SİYASİ KRİZDE...
Zorluoğlu, ikinci sıraya ise turizmi koydu... Zorluoğlu. "Ulaşım ve trafiği bir numaraya koyuyorum. İkcni önemli husus turizm.. Trabzon turizm şehri. Yeni destinasyonlar.. Trabzon’da hem turizmi çeşitlendirmemiz lazım, hem turisti çeşitlendirmemiz lazım. Trabzon şuanda korfez ülkelere bağlı, turist çekiyor. Arap turistler çok. Biz bunun riskli olduğunu düşünüyoruz. Bir siyasi sorun veya başka sorun çıktığında oralarda turist gelmeme imkanı var. 
Trabzon çünkü onların deyimiyle dünyada ki cennet. Uzungöl, Yaylalar, Yeşil Kar ki hala var. İklim bakımından çok cazip geliyor, yeşillik bakımından… 
Arap turist açısından çok büyük potansiyel var. Trabzon’da epey bir gayri menkul edindi Araplar.. Ama Trabzon’da bizim turizm sezonunu uzatmamız lazım. Sadece 3 , 4 aya sıkışmış turizm sıkıntılı. O bakımdan çeşitlendirmemiz lazım. Yayla ve dağ değil, aynı zamanda kış turizmi de açmamız lazım. Kayak merkezi olacak dağlarımız var. Çok iyi mutfağımız var bunu tanıtabiliriz. Otantik köylerimiz var. Pekala biz canlandırabiliriz. Bu şekilde turizmi çeşitlendirebilirsek, turisti de çeşitlendirebiliriz. Avrupa’dan, Amerika’dan, Uzak Doğudan gelebilir. Avrupa’dan az sayıda geliyor. 5 yılın sonunda 2 milyon olan turist sayımızı 4 milyona çıkarmak yani iki katına çıkarmak" dedi. 


BELEDİYE PERSONELİ RAHAT OLSUN!
Belediyeyi yönetirken esas kriterinin liyakat ve ehliyet olacağını vurgulayan Cumhur İttifakı’nın Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu, belediyede işten çıkarmalar olacağına dair dedikodulara ilişkin konuştu, “Kimsenin ekmeğiyle oynamam. Dolayısıyla büyükşehir belediye personeli dedikodulara kulak asmasın. İşini iyi yapan yol arkadaşlarımız ve kıymetli vatandaşlarımızın da desteğiyle Trabzon’u hak ettiği noktaya inşallah hep birlikte taşıyacağız” dedi. 
Seçim çalışmalarına başladığı günden itibaren, ehliyet ve liyakati önceleyen bir yaklaşımla büyükşehir belediyesindeki yönetimi şekillendireceğini açıklayan Cumhur İttifakı AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu, bu açıklamasının bazı çevrelerce çarpıtıldığını ve belediyedeki personellerin ekmeğiyle oynayacakları gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldığını söyledi. 


“BELEDİYE DEMEK İYİ BİR EKİP DEMEKTİR”
Trabzon Büyükşehir Belediyesi personelini; birlikte çalışacağı ve projelerini hep birlikte hayata geçirecekleri yakın çalışma arkadaşları olarak nitelendiren Zorluoğlu, “Belediye demek iyi bir ekip demektir. Bizler, tüm belediye çalışanlarımız ve kıymetli Trabzon halkımız ile şehrimizi hak ettiği noktaya taşıma arzusundayız. AK Partili olmak, halkın emanetini hakkaniyet duygusuyla, liyakatle ve sadakatle taşımaktır. Bu noktada bizler de adalet duygusuyla hareket edeceğiz ve derdi Trabzon olan herkesle yolumuza devam edeceğiz”  şeklinde konuştu.


“İŞTEN ÇIKARMAYA DEĞİL, İSTİHDAM ÜRETMEYE TALİBİZ”
Bugüne kadar görev yaptığı her yerde ve her kademede daha çok istihdam sağlamanın ve adalet ölçüsünde hizmet etmenin derdinde olduğunu vurgulayan Murat Zorluoğlu, “Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan arkadaşlarımız rahat olsunlar. İşini yaptığı sürece kimsenin endişe duymasına gerek yok. Arkadaşlarımız, bizimle beraber çok daha keyifle çalışacaklar ve ekonomik olarak çok daha rahat edecekleri günler yaşayacaklar. Bugüne kadar kimsenin ekmeği ile oynamadık. Bugüne kadar Allah’a şükür böyle bir düşüncemiz olmadı, bundan sonra da asla olmayacaktır. Görev yaptığımız her yerde ve kademede daha çok istihdam sağlamanın ve adalet ölçüsünde hizmet vermenin derdinde olduk. Biz insanların ekmeğiyle oynamak için değil, insanlarımıza iş ve aş sağlamak, projelerle şehrimizde ilave istihdam imkânları oluşturmak için bu göreve talibiz. Bu noktada belediye çalışanlarımız rahat olsunlar ve ortaya atılan olumsuz dedikodulara ve algı operasyonlarına kulak asmasınlar” şeklinde konuştu.
“Karar ve uygulamalarımızda adaletli olacağız” diyen Başkan adayı Zorluoğlu, “1 Nisan’dan itibaren belediye çalışanlarımızla birlikte, Trabzon’umuzu inşallah daha da ileriye taşıyacağız” ifadesine yer verdi.