61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, başkanlığında yapılan toplantıda  gündem dışı söz alan meclis üyeleri Trabzon gündemi ile ilgili sorular sordu. 
Mecliste söz alan İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu “Büyükşehir belediyemizin kaç tane iştirak vardır. Yöntemi kuruluları kimlerden oluşmaktadır. Yönetim kurulu üyelerinin veya başkanlarının aldıkları huzur hakları ne kadardır?” diye sordu. 
Bu soruya Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu, “Büyükşehir Belediyemizin 3 tane şirketi var. TRABEL, Turkuaz, TRABRİTAŞ, bunların genel kurulları Mayıs ayı içinde, yapıldı. Bu Genel Kurulları ile yönetimleri oluştu. Yine bağlı kuruluşumuz olan TİSKİ’nin 1 tane TRAB SU diye şirketi var. Bu şirketin de bizden önce kurulduğunu ve TİSKİ’de ki personelin iş ve işlemlerinin yürütüldüğünü söyleyebilirim” dedi. 

ULAŞIM A.Ş. KURULDU.. 
Yeni dönemde ULAŞIM AŞ’nin kurulduğuna dikkat çekerek, “Belediyenin atıl olan şirketini ULAŞIM A.Ş.’ye dönüştürüyoruz. Onunla ilgili süreç tamamlanmış değil. ULAŞIM A.Ş.’yi kuracağımızı daha önce deklare ettik. Onun da tescili tamamlandığında  Büyükşehir Belediyesinin 4. Şirketi olarak faaliyete girecek. Trabzon’da toplu taşıma, otoparkları vs.. tek elden yürütecek” dedi. 
Şirketlerde ki yönetim kurulunun aldıkları huzur hakkı ile ilgili konuşan Zorluoğlu, “Şirketlerin, Yönetim Kurulu üyelerinin aldığı huzur hakları ile ilgili olarak Devlet Planlama Teşkilatının, Kalkınma Bakanlığının almış olduğu KİT’lerle ilgili kararlar var. Bu şirketlerde bunlara benzetiliyor. Alınacak maksimum rakamlar belirleniyor. 

BİR ŞİRKETTEN YÖNETİM KURULU ÜYESİ.. 
Ben de bir tane yönetim kurulunda üyeyeyim. Başkanıyım. Diğer şirketlerimizde yönetim kurulu üyeliğim söz konusu değildir. Memurlar için sadece 1 tek yönetim kurulu üyeliğinden huzur hakkı alınabilir. Seçilmişler, birden çok yönetim kurulu üyeliğinden huzur hakkı alabilir. Burada ki ölçü bence etindir. Benim yönetim kurulu üyesi olduğum bir tane şirket vardır. Onun başkanı olarak görev yapıyorum. 

2 KATI ALMAYA HAKKI VAR.. 
Tebliğ, yönetim kurulu başkanlarına, yönetim kurulu üyelerinin aldığı huzur hakkının 2 katını almayı tanımışa da ben kendi irademle bu tercihi kullanmıyorum. Bende yönetim kurulu üyeleri ile birlikte aynı huzur hakkını alıyorum. Bu huzur hakkı devletin ilgili kurumunun yayınladığı tebliğde ki sınırdır” dedi.