15 Temmuz dolayısıyla açıklama yayımlayan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Bundan 3 yıl önce, Türk Silahlı Kuvvetleri içinde yuvalandırılan hainler tarafından, 15 Temmuz 2016’da ülkemizin emin adımlarla güçlü Türkiye hedefine yürüdüğü bir dönemde, devletimizin bölünmez bütünlüğüne, milletimizin birliğine ve beraberliğimize kast edilmiştir.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, devlet erkânı, Türkiye Büyük Millet Meclisi, kritik öneme haiz pek çok kamu kurum ve kuruluşu hedef alınmış, alçakça bir kalkışma ile sadece yönetim şekli değil bir milletin geleceği de kökten değiştirilmeye çalışılmıştır. 

Yalnızca devlet düzenini değil, her yaştan her kesimden masum sivilleri de hedef alan darbe kalkışmasında, Fethullahçı Terör Örgütünün üniforma içine gizlenmiş mensupları, milletin kendi uçaklarını, kendi tanklarını, kendi helikopterlerini ve ağır silahlarını, yine kendi milletini hedef seçerek kullanmış ve eşi görülmemiş bir hıyanet içerisinde olmuşlardır. 

Çok şükür ki; vatansever halkımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına anında karşılık vererek, alçak kalkışmaya ‘dur’ demek için meydanlara inmiş ve devletine gerçekten hizmet etmeye kararlı güvenlik güçlerimizle birlikte, büyük bir direnç göstererek, işgalcileri bertaraf etmeyi başarmıştır. 

15 Temmuz 2016 gecesinin sonuçları itibarıyla, bizleri karanlığa değil aydınlık yarınlara ulaştırmasında tarihî bir duruş ve kararlılık örneği sergileyen, cennet vatanımızın her bir şehrinde, her bir köşesinde, geleceğine, iradesine ve demokrasiye sahip çıkma kararlılığı etrafında birleşen tüm vatandaşlarımıza bir kez daha en derin şükranlarımı sunuyorum. 

Bu vesileyle, 15 Temmuz gecesi, vatana hizmetin şehadeti beraberinde getirebileceği bilinciyle hainlerin üzerine yürüyen ve düşünmeden canını feda eden Ömer Halisdemir ve diğer tüm şehitlerimize Yüce Allah’tan bir kez daha rahmet diliyor, bu alçak kalkışma sonucunda yaralanan gazilerimize acil şifalar temenni ediyorum. Allah, bu topraklarda hainlere bir daha böyle fırsatlar vermesin, ülkemizi, milletimizi ve birliğimizi sonsuza kadar korusun.