Trabzon’da şehrin turizm faaliyetlerini yönlendiren STK’ların temsilcileri ve turizm sektör temsilcileriyle bir araya gelen Bakan Ersoy, Türkiye’nin hedeflerini büyüterek 70 milyon turist hedefi koyduklarını, bu rakamı yakalamak için turizmin 81 kente yayılması gerektiğini söyledi.

İncelemelerde bulunduğu Sümela Manastırı ve Ayasofya’nın kısa sürede hizmete açılması için yoğun çalışma yürütüldüğünü anlatan Ersoy, “Trabzon’da turizm sezonunun uzatılması ve turist profilinin çeşitlendirilmesi gerekiyor. Kente farklı ülkelerden turist gelmesi için çalışma başlatacağız. Bu çalışmalara bağlı olarak da turizm sezonu uzayacak. Bakanlık olarak yatırımcısını da bulup Trabzon’da örnek turizm bölgesi oluşturacağız” dedi.

Trabzon’da turizmin istenilen seviyeye hızla geleceğine inandığını aktaran Bakan Ersoy, “Trabzon’un 5 yıllık dönemde ve sonrasında da bütün Karadeniz Bölgesi’ne örnek teşkil eden güzel bir turizm başkenti olacağına inanıyorum. Hem bölgesel hem merkezî, güzel bir çalışmayla Trabzon’un iyi yerlere geleceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı. 

Büyükşehir belediye başkanı seçilmesi halinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının görev alanına giren çok önemli projeleri olduğunu anlatan Zorluoğlu ise, Trabzon halkının da şehri gelecekte tarih, kültür ve turizm şehri olarak görmek istediğini belirtti.

‘365 Gün Turizm 4 Mevsim Trabzon’ söylemlerini destekleyen açıklamaları ve projelerine yönelik ilgilerinden dolayı Bakan Ersoy’a teşekkür eden Zorluoğlu, “Kendileriyle Trabzon'a dair turizm projelerimizi istişare ettik. Büyükşehir Belediyesi olarak kültür sanat faaliyetlerine yoğunluk ve destek vereceğimizi ifade ettik. Şehir merkezinde; Meydan bölgesi, Uzun Sokak ve Maraş Caddesi’nde sokak sağlıklaştırması kapsamındaki cephe giydirmeleri projemiz turizme önemli katkı yapacak. Bu anlamda sayın bakanımızdan destek istedik, önemli eksiğimiz olan Kültür Sanat Merkezi de dahil, sağ olsunlar tüm projelerimizi destekleyecekler” diye konuştu.

Bakan Ersoy’un özel sektörden önemli tecrübeleri olduğunu da anımsatan Cumhur İttifakı AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu, “Bakanımızın tecrübelerinden ve bakanlık desteklerinden yararlanarak, Trabzon’da turizm sezonunu daha uzun sürelere yaymak ve turizm çeşitliliğini sağlamak konusunda gayret göstereceğiz. İstişare ve ortak akıl, memleketime geldiğimden bu yana işaret ettiğim konular. Turizmle alakalı projelerimizde de her aşamada turizm sektörünün temsilcileri ile bir araya geleceğiz. Projeleri istişare edip, birlikte hazırlayıp, birlikte uygulayacağız” değerlendirmesinde bulundu.