Başkan Zorluoğlu ve ekibini Yomra Belediyesinde ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Başkan Bıyık, çalışmaları, projeleri ve Büyükşehir Belediyesinden talepleri hususunda Zorluoğlu'nu bilgilendirdi. Bıyık, ilçemize kısa sürede önemli katkılar verdiniz. İnşallah birlikte çok daha güzel işlere imza atacağız" dedi.

Ortahisar, Akçaabat ve Yomra'yı, Trabzon'un şehir merkezi olarak gördüklerini kaydeden Zorluoğlu, "Yomra Belediyemiz ile çok uyumlu ve karşılıklı memnuniyet içinde çalışıyoruz. Yomra bizim için şehir merkezidir. Biz bu vizyon ile hareket ediyoruz" ifadelerini kullandı.

TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur, Genel Sekreter Yardımcısı Gürcan Başar, daire başkanları ve Belediye Meclisi üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda, ilçede yapılan ve yapılacak olan çalışmalar ifade edildi. Yomra Belediye Başkanı Bıyık, Yomra'da ana cadde olarak bilinen Trabzon Caddesi'nde yılbaşından sonra doğalgaz çalışmalarının başlanacağını, orta refüj düzenleme çalışmalarının şimdi gerçekleştirilebileceğini ifade etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu ise "Bu hususta proje çalışmalarımızı hazırlıyoruz. Orta refüjü Yomra'mıza yakışır hale getireceğiz" şeklinde konuştu. 31 Mart'tan sonra Yomra içme suyunu sağlıklaştırdıklarını kaydeden Zorluoğlu, "Yomra'da su artık bulanık akmıyor" ifadelerini kullandı. Gerek içme suyu gerekse diğer alanlarda yapılan çalışnalardan ötürü Zorluoğlu'na teşekkür eden Bıyık, "31 Mart'tan sonra birlikte uyum içinde çalıştık. Tecrübelerinizden yararlanmaktan ben şahsen mutluluk duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu ile Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık arasında gerçekleştirilen istişare toplantısında, otopark sorunundan, ilçe merkezi ve mahallelerdeki çalışmalara kadar pek çok konu istişare edildi. Yomra'nın sorun ve taleplerini not alan Başkan Zorluoğlu gerekli çalışmaları yapacaklarını ifade etti.

Başkan Bıyık, ziyareti anısına Başkan Zorluoğlu'na Yomra elması fidanı hediye etti. Zorluoğlu, Yomra elmasının yaygınlaştırılması için yapılan çalışmaları takdir ettiğini ifade ederek Bıyık'a teşekkür etti.