Ali Kaan, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan Giresun Kaliteli Kabuklu Fındık için 17 TL, Levant Kalite Fındık için ise 16,5 TL’lik fiyatın memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Fındık rekoltesinin geçtiğimiz yıllara oranla çok daha yüksek olduğuna dikkat çeken Kaan, "Fındık rekoltesinin geçtiğimiz yıllara oranla çok daha yüksek olduğu bir dönemde sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bölgeye verdiği önemi bir kez daha göstererek, beklentilerin üzerinde bir fiyat açıklaması gerçekten memnuniyet vericidir. Ayrıca fyatı zamanında açıklayarak oluşabilecek spekülasyonların da önüne geçilmiştir.” dedi. 

FİYATIN YÜKSEK AÇIKLANMAMASI İÇİN ÇALIŞMA YAPTILAR

Kaan, rekoltenin yüksek olması nedeniyle bazı kesimlerin fiyatın yüksek açıklanmaması için çalışmalar yaptığını ifade ederek, "Rekoltenin yüksek olması nedeniyle bazı kesimler fiyatın yüksek açıklanmaması yönünde çalışmalar yapmış! Böyle duyumlar aldık, gerçekten üzüntü verici! Sayın Cumhurbaşkanımız bunların bilincinde olarak üreticiyi ezdirmeyecek, onu mutlu edecek bir fiyat açıklamıştır” ifadelerini kullandı. 

FINDIĞIN TAMAMI AÇIKLANAN FİYAT ÜZERİNDEN… 

Kaan, sözlerine şu şekilde devam etti: "Üreticimiz fındığını kaliteli üretir ve biraz sabırlı olup zamanında pazara indirirse ben inanıyorum ki çok verimli çok mutlu çok tatmin edici bir fındık sezonu geçirilecektir. Tabii ki burada önemli olan fındığın tamamının açıklanan fiyat ve üzerinde satılabilmesi, dünya piyasasına ulaştırılabilmesi. Bu manada görev üstlenecek olan ihracatçılarımızın da bir takım sorunları Sayın cumhurbaşkanımıza iletilmiştir. Dilerim bu konularda da en kısa sürede çözüm bulunacaktır.

Memnuniyet verici fındık taban fiyatı nedeniyle tekrar sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a üreticimiz adına teşekkür eder,  taban fiyatın bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını yüce Allah’tan niyaz ederim”